Mészáros Lőrinc adókedvezményt és közbeszerzéseket kap, a keményen dolgozó emberek semmit

2015. május 15. 10:10

Kis szerencsével adókedvezményt kaphat a saját lábán álló Tiborcz-Orbán Ráhel család, Mészáros Lőrinc és az ő disznófarmja, meg a Közgép helyébe lépő Duna Aszfalt.

2015. május 15. 10:10
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Tállai András államtitkár ma jelentette be a növekedési adóhitel bevezetését, ennek lényege, hogy az a cég, amely előző évben ötszörösére növeli adózás előtt eredményét, az elhalaszthatja az adófizetést. Csakhogy ilyen cége az állami megrendelésből működő fideszes oligarchákon kivül senkinek nincsen.

Kis szerencsével adókedvezményt kaphat a saját lábán álló Tiborcz-Orbán Ráhel család, Mészáros Lőrinc és az ő disznófarmja, meg a Közgép helyébe lépő Duna Aszfalt. De bárki, akinek cégét a Fidesz aránytalanul sok közbeszerzéssel dobja meg. Nem kaphat viszont adókedvezményt olyan földi halandó, aki nem az állam korrupciós csöcsén éldegél. Elég ritka ugyanis az, hogy egy cég egyik évről a másikra megötszörözze adózás előtti bevételét. Persze, mint emlitettük, az állami klientúrát kivéve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2015. május 15. 18:03
Lenin: Tanulni, tanulni, tanulni! Orbán?: Lopni, lopni, lopni! A Fidesz ahol tud lop! .... az úttörő meg közmunkás.
pemete jakab
2015. május 15. 17:58
"Mészáros Lőrinc adókedvezményt és közbeszerzéseket kap, a keményen dolgozó emberek semmit" Dehogynem, kapnak. Még keményebben dolgozhatnak a kisemberek. És a munka nemesít. Tehát még nemesebbek lesznek. Miközben „Mészárosokra” dolgoznak, hogy azoknak gyorsabban nőhessenek a cégei.
Laibach
2015. május 15. 12:21
"..Haláltusáját vívja az ország egyik legnagyobb húsipari cége.." Csődvédelembe menekült az ország egyik legnagyobb, igaz, kevésbé ismert húsipari vállalkozása, a Surjány Hús Kft. Egy olyan magyar cég sorsa forog kockán, amely több mint 600 dolgozót foglalkoztat, de egy éve még 1000 felett volt az alkalmazottainak száma. 21 éve működik, rendre nyereséget termel, és elég furcsa körülmények között roggyant meg. Az állam kihátrálása nyomán a piacon azonnal terjedni kezdett az a pletyka, hogy a cég vágóhídjai Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester húsipari vállalkozása számára jól jönnének, az akciónak pedig az lenne a lényege, hogy a csődbe kényszerített társaság vételi ára értelemszerűen tartalmazhatna némi „diszkontot”. A Mészáros Lőrinchez tartozó Búzakalász 66 Kft.-t, illetve a Bakony Hús Kft.-t is szerettük volna ez ügyben megkérdezni, de megkeresésünkre nem reagáltak, vezetői pedig elérhetetlennek bizonyultak. http://hvg.hu/gazdasag/20150515_a_tulelesert_kuzd_az_orszag_egyik_husuzem
Tintamin
2015. május 15. 12:08
Ehhez kell ám pofa, basszus, okádni lehet az idegtől, hogy ezeknek tényleg ilyen vastag a bőr a képükön?! Hé, fideszes agyhalottak, szerintetek ez rendben van? Ja, persze hogy rendben van, bocs....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!