Ingyen

2015. május 10. 17:22

Legutóbb az ezredforduló tájékán látszott esély arra, hogy sikerül felülírni a Kádár-korból örökölt reflexeket az atyáskodó államról.

2015. május 10. 17:22
Hancz Gábor
Kisalföld

Ahol persze kereslet van, ott előbb-utóbb a kínálat is megjelenik: a pártok a politikai piacon olyan portékákat igyekeznek árulni, amelyeket el tudnak adni, s a maguk szempontjából nem gondolják rosszul, hogy ha atyáskodásra van szükségetek, azt kapjátok. Az elmúlt években a Fidesznek annak ellenére sikerült ez a mutatvány, hogy amúgy számos intézkedésével – többek között a rokkantnyugdíjak és a segélyek szigorításával – e szemlélettel ment szembe. Most már világos, hogy a kilencedik éve vergődő, vízió nélküli baloldal ebbe a versenybe nevez be a 2018-as választásra. A Párbeszéd Magyarországért néhány hónapja karolta fel a mindenkinek járó alapjövedelmet – amelynek lényege, hogy bizonyos havi összeghez mindenki létezése jogán hozzájut –, a napokban pedig Gyurcsány Ferenc dobta be az ingyenvíz és -áram ötletét. Kétségem nincs afelől, hogy van igény az effélékre, hiába nem ismertek a hatásaik. Az MSZP 2002-es jóléti rendszerváltásában kis híján tönkrement az ország, ha ezek a javaslatok megvalósulnak, lehet szorítani, hogy ne járjunk még egyszer ugyanúgy.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. május 11. 11:44
Ballibsik ebben pénzéhes világban még a lófaszt se adják ingyen ,mert húsból van ,2018-g rághatjátok.
GV0917
2015. május 11. 08:42
Ez nem paternalizmus!Az az ember természetéből adódik!Ki az aki mindenkinek atyja?Azúr imája: Pater noster..... Miután megkapta mindennapi kenyerét,elvileg eljut a tökéletes társadalmi formációba, a kommunizmusba! Ott a "bőség kosarához"mindenki hozzáfér és egyaránt vehet...de munka nélkül ki takarmányozza és ki ganéz ki "miden oldalúan fejlett emberek" alól? Ezek pedig várják: Mindennapi drogadagunk add meg nekünk ma- szükségletünk szerint...Mert mi csak szükségünket végezzük, itt csak az van, mert arra sem vagyunk képesek, hogy eltakarítsuk--lassan belefulladunk, mert abból lettünk és azzá leszünk....
Tintamin
2015. május 11. 07:45
Orban visszahozta a szocializmust, annak is a legundoritobb uram-batyamozos, feljelentgetos valtozatat..
áfonya
2015. május 11. 05:46
Ballibsi mszp együtt dk mindent megtesznek az eu parancsára ,minden hasznot az országunkból kilapátolnak az eunak ,1.5 millió munkanélküliséget adósságot éhezést hagytak maguk után 2010-ben van pofájuk vádaskodni .Orbán kormány 4 évig az országot csődtől adósságtól mentette ,gazdaságot működőképessé tette ,családokat segíti fizetéseket emeli ,,,ezt az mszp-szdsz nem tette ,elvette a megélhetést..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!