Tapolca: a centrális erőtér vége?

2015. április 13. 01:48

Ha az elmúlt években volt istenigazából fideszes körzet, akkor Tapolca az volt. Már a körzethatárok módosítása után, tavaly itt olyan 20%-kal nyertek. És ez is kevés, Orbán Viktor fellépése is kevés.

2015. április 13. 01:48
Timár Gábor
A KARD

„A Fidesznek két tanulság rögtön adódik. Az első, hogy a »centrális erőtérnek« valószínűleg meszeltek. Jól ki volt ez találva, hogy a szocik meg a jobbik nem szavaznak át egymásra, ők meg bőven 50% alatt is nyerők lehetnek. Miután Ózd megmutatta, hogy a »nem szavaznak át«-ra már nem lehet építeni, most egy klasszikus, dunántúli, »átnemszavazós« helyzetben szorultak le az élről. Pedig ha az elmúlt években volt istenigazából fideszes körzet, akkor Tapolca az volt. Már a körzethatárok módosítása után, tavaly itt olyan 20%-kal nyertek. És ez is kevés, Orbán Viktor fellépése is kevés. Abban persze még bízhatnak, hogy egy országos választáson azok a körzetek, ahol a Jobbik nem elég erős, ott majd »Veszprém-típusú« eredmény születik, ahol meg igen, ott »Tapolca-típusú«. De hát ehhez is győzni kell nagyon sok helyen, és ha itt nem megy, akkor hol fog?

(...)

A Fidesz simán lenyomta a baloldalt azzal, hogy átvett klasszikus baloldali programpontokat (a vizitdíj ellenzése vagy a rezsicsökkentés mi más lenne?) akár a korábbi programja feladása árán is. Eddig a Jobbikot is féken tartotta azzal, hogy a retorikájuk nagy részét magáévá tette. A régi, 1998-2002 közötti Fideszt már rég eltüntette ez a két stratégiai lépés. Most van még 1-2 évük, hogy vagy a régi identitást újrateremtsék, vagy újat alkossanak. A képességeikből valószínűleg egyikre sem futja. Marad hát a taktikai harc: ki tud-e fejleszteni és ki akar-e fejleszteni a Fidesz egy működő »harceljárást« a Jobbik ellen? Mert a további gyurcsányozás láthatóan csak Vonáékat erősíti, őket már nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2015. április 13. 10:36
Az idő csak elöre megy,nem hátra... A Fidesz sem ott folytatta 2010-ben,ahol 2002-ben abbahagyta,2014-ben újra bizalmat kapott,de nem arra,hogy azt folytassa,amit 2010-ben kezdett... Igen,2018 messze van,még simán követheti a maszopot,ha folytatja az ostoba,senkit figyelembe nem vevő politikát.
Greffiti
2015. április 13. 10:00
Orbán még mindig nem érti!
paraklétosz
2015. április 13. 07:40
Bokaficam után nem ágynyugalmat hanem örök nyugodalmat kívánnak.
péterx
2015. április 13. 04:19
1.Sok idő van még 2018-ig . 2.A meglevő , még mindg biztos parlamanti többség alapján folytatni lehet a konstruktív gazdaság- és szociálpolitikát , melynek eredményei meghozzák a sikert . 3.A Fidesz és szavazói akkor cseleksznek helyesen , ha nyugodt-józan módon végiggondolják a helyzetet , minden pánikreakció és kapkodás nélkül . 4.Orbán - még Tapolca előtt egy nappal - már meg is adta a józan alaphangot : a kormány azt teheti , hogy megcselekszi , amit vállalt . 5.2018-ban kiderül ez mire elég...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!