Kádár kikacsintása

2015. április 28. 20:34

Újra meg újra felemlegeti, hadd tudják a jobbágyok, hogy Döbrögi is úgy érez, mint ők, csak, hát neki „reálisan” nem lehet.

2015. április 28. 20:34
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„Orbánt már számos alkalommal hasonlították Kádár Jánoshoz - és éppen a halálbüntetés körüli elvtelen tojástánc az, ami világosan megmutatja, hogy nem alaptalanul. És itt most a nem a diktatúra épül című balliberális siratóénekre gondolok, de még csak nem is arra, hogy '89 előtt is volt halálbüntetés. A kádárizmus lelki magja ugyanis nem a politikai rendszer jellege, vagy, hogy konkrétan milyen törvények és intézmények léteznek az országban. Hanem  az a bizonyos összekacsintás: Tudjátok, hogy szívem szerint én is szeretném, de reálisan nem lehet.

És ez a »gyakorlatilag« akkor és ma is, egy olyan nemzetközi keretrendszert jelentett, amelynek renitenskedő, de végső soron mindig engedelmes tagjai voltunk. Kádár gondoskodott róla, hogy népe mindig tudja: a ceremoniális seggnyalás ellenére igazából ő se szereti a ruszkikat, tök jó lenne, ha nemet lehetne nekik mondani, legszívesebben talán haza is küldené őket, de hát, ugye »reálisan« ez lehetetlen.

Orbán pontosan ugyanezt teszi az EU-val. A halálbüntetés ennek a cinkos és cinikus összekacsintásnak az orvosi lova: jó lenne Brüsszelnek nemet mondani, talán még beinteni is - de »reálisan« nem lehet. És mégis, újra, meg újra felemlegeti, hadd tudják a jobbágyok, hogy Döbrögi is úgy érez, mint ők, csak, hát neki »reálisan« nem lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2015. április 29. 07:30
úgy látom változnak az idők ma már nem kell az ellenzéknek a fogyatkozó Mari nénik szavazata így az Orbánt ekéző szoftvert ápgrédelték Hitler5.0-ról Kádár3.2re. Kár hogy a processzoruk lassúbb az abakusznál
Peter8811
2015. április 29. 05:41
Egy kopasz nyakú Tyúk ne beszéljen tojás táncról.
kaktuszvirág
2015. április 29. 05:03
Már ezért is érdemes lenne kilépni az EU-ból!Akkor pedig lehetne halálbüntetés! Érdekes a nagy testvért senki nem basztatja a halálbüntetés miatt.
áfonya
2015. április 29. 04:31
Kérdés kádár honnan kikacsint ,,sírhelyét évente gazdagon koszorúzzák ,mit koszorúznak hisz a sírhelyet kirabolták ,kádár fejét ellopták.Jahh a hálás kádári figurák megemlékeznek ,mert a jó létet gazdagságot biztosított a slepjének kisemberek elrabolt vagyonából,,tényleg évente megér egy koszorút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!