Nincs kettős beszéd

2015. március 28. 07:43

A Jobbik erősödése és néppárti stratégiája sokakat megijeszt, és mind a Fidesz, mind az MSZP abban érdekelt, hogy megpróbáljon minket visszatolni a szélsőséges párt skatulyájába.

2015. március 28. 07:43
Vona Gábor
Magyar Nemzet

Nincs itt kettős beszéd? Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy hangfelvételen arról beszélt, hogy a »cukiságra« a kommunikáció miatt van szükség, de nagyon örül, hogy a Betyársereg radikálisabb üzeneteket is közvetíthet.

Nem hiszem, hogy kettős beszéd lenne, ugyanarról beszélt, amiről én is. A programunkat meg kell őrizni, de képesnek kell lennünk úgy bemutatni, hogy a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek is szimpatikus legyen.

Belefér a megbékélésbe a cigányozó Kötél János vagy éppen a rakparti holokauszt-emlékművet leköpő Kulcsár Gergely?

Nem. Az sem véletlen viszont, hogy ezek az évekkel ezelőtti ügyek most kerülnek elő. A Jobbik erősödése és néppárti stratégiája sokakat megijeszt, és mind a Fidesz, mind az MSZP abban érdekelt, hogy megpróbáljon minket visszatolni a szélsőséges párt skatulyájába. A felsorolt eseteknek voltak következményei, és azt gondolom, hogy idővel az ilyen jellegű ügyek ki fognak kopni a pártból. Kulcsár Gergely esetében például a párt azonnal jelezte, hogy elhatárolódik ettől az akciótól, felháborítónak és vállalhatatlannak tartja. Én pedig arra kértem Gergelyt, hogy egy szál virággal menjen el a rakpartra, jelezve, hogy maga is megbánta. Egyébként tényleg megbánta, még ha sokan nehezen hisznek is neki. A Jobbikban kegyeletsértő, kollektív ítéletet megfogalmazó, alpári megnyilvánulásoknak nincs helye. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne beszélni mondjuk a hazai zsidóságról, Izrael politikájáról vagy akár a cigányproblémáról.

Valós következmény egy fénykép kedvéért beállni egy szál virággal?

A legfontosabb, hogy egyértelműsítettük: mi a Jobbik és mi nem a Jobbik. Lehet azon lamentálni, hogy elégséges lépés volt-e vagy sem. De a legfontosabb, hogy kifejeztük: a Jobbik osztozik minden áldozat gyászában – így a zsidóságéban is –, és ennek a gyásznak a megsértését vállalhatatlannak tekintjük. Egyébként csak zárójelben: hány párt szokott elnézést kérni Magyarországon?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. március 29. 09:13
Mindezzel együtt is csak annyit lehet mondani, hogy Vona és a Jobbik is törődjön bele, hogy kormánypárt soha nem lesznek..nem azért, mintha sok mindenben nem lenne igazuk, vagy nem nőne szavazóik száma, hanem mert Amerika és az Európai Unió nem engedi, slussz. Nézzék meg mi meg Franciaországban..ugyan ez a helyzet, a FN megy előre mint a gőzmozdony, és ha másképpen nem lehet, erőszakkal is megakadályozzák, hogy bárhol is túlnyerje magát.
Quet
2015. március 29. 07:47
"és akkor Magyarország nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen NATO-tagállamként be kellene lépnünk ebbe a háborúba, és adott esetben hadat viselni Oroszország ellen. Én ettől nagyon óvnám Magyarországot," Ez riogatás. Ezt a NATO se gondolhatja komolyan, hogy ilyen veszélynek kitegye az országot. Az oroszoktól viszont tartok, ha már orosz-török-nemet tengely. A Kovács Béla személye pedig elfogadhatatlan a Jobbikban. Tehát egy ideje én már nem a "náciság" meg a "szélsőségesség" miatt aggódom a Jobbikot illetően.
Mindjárt
2015. március 29. 07:32
Az MSZP/DK/PM/LMP nem magyar pártok. Idegen érdekek pénzelik, idegen érdekekért. Józan eszű magyar ember nem szavaz ezekre. Fidesz vezetők közt van sok olyan, akinek nem lenne szabad egy magát nemzetinek állító párt vezetői közt lenni de a támogatóik nagy része tisztességes, hazáját szerető magyar ember. Ha a Fidesz meg tudna szabadulni a kommunista vezetőitől és képviselőitől ahogy azt a Jobbik tette amikor Nyikost ejtette akkor két nemzeti, magyar párt vetélkedhetne a magyar szavazók bizalmáért. Ez jó lenne a hazának.
Mindjárt
2015. március 29. 06:47
Magyar Nemzet közölte az egész Vona interjút. Elolvastam az egész cikket és majdnem mindenben egyet értek Vona válaszaival. Azok akiknek az agyát nem ködösíti el a gyűlölet észreveszik Vona hazaszeretetét, nyitottságát, őszinteségét, jóindulatát, tiszta személyes és családi hátterét. Hány politikus mer beszélni családi történetéről olyan nyíltan mint Vona?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!