Netanjahu utoljára

2015. március 17. 08:50

A Netanjahu család „urizálását” felemlegető kritikákról és a független sajtóval folytatott hosszú hadakozástól eltekintve is jól látható, hogy mennyire igaza volt Orbán Viktornak, amikor a Likudot tíz éve a Fidesz „természetes ideológiai partnerének” nevezte.

2015. március 17. 08:50
Vári György
Népszabadság

„A miniszterelnök koncepciótlan, ugyanakkor agresszív külpolitikája egyre jobban elszigeteli Izraelt szövetségeseitől és egyre sérülékenyebbé teszi: jó példa erre a nemrégiben, minden külső és belső figyelmeztetés ellenére megtartott amerikai kongresszusi beszéde.

Mindeközben a szociális különbségek mind jobban és kilátástalanabbul szétszakítják az izraeli társadalmat, súlyos a szegénység, lecsúszik a középosztály, a megélhetés költségei az égbe szöktek. A 2011-es, százezres szociális tömegtüntetések óta semmi sem történt. Netanjahu egyébként a »túlhaladottá vált« jóléti államot lebontó „reformok” terén régi szaktekintélye ennek a hagyományaiban mélyen baloldali országnak.

A Netanjahu család »urizálását« felemlegető kritikákról és a független sajtóval folytatott hosszú hadakozástól eltekintve is jól látható, hogy mennyire igaza volt Orbán Viktornak, amikor a Likudot tíz éve a Fidesz »természetes ideológiai partnerének« nevezte. Ahogy Orbán, úgy Netanjahu sem képes kezelni országa egyetlen súlyos problémáját sem, és ezt mindketten ellenségképzéssel, riválisaik leárulózásával, félelem- és hisztériakeltéssel próbálják elfedni. Mindketten csapnivalóan rossz politikusok, viszont lenyűgözően ügyes és igen kevéssé gátlásos manipulátorok. És abban is hasonlítanak, hogy mindkettejükből kezd nagyon elege lenni honfitársaik többségének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libertad
2015. március 18. 19:07
http://mandiner.hu/cikk/20150318_netanjahu_partja_nyert_az_izraeli_valasztason Mégsem utoljára... :-) Boker Tov!
kjkj945
2015. március 17. 15:43
vgy netán jehü? Nem! Hülye.
ottapont
2015. március 17. 14:42
'Mindeközben a szociális különbségek mind jobban és kilátástalanabbul szétszakítják az izraeli társadalmat, súlyos a szegénység, lecsúszik a középosztály, a megélhetés költségei az égbe szöktek.' @Daniló szerint napfényes, demokratikus és gazdag. :D De ezek szerint csak a napfény igaz az egészből.
kispufi
2015. március 17. 11:37
Gyuri mostan öntiszemita, épp ebből fakadóan néki szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!