Baljós jelek

2015. március 30. 14:00

A Fidesz legnagyobb ellensége önmaga. Hiába jó szándékúak a döntések, helyesek a törekvéseik, ha a kérdésekre adott válaszaik rosszak, gyengék.

2015. március 30. 14:00
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

Túl sok a hiba, túl sok az akaratlagos és véletlenszerű tévedés, politikai baki. Ennyire nem lehet mafláskodni, ennyire nem lehet amatőrnek, kontárnak lenni. Ennyire nem lehet elengedni a gyeplőt és odadobni dilettánsoknak. Egy öt év alatt jól megszervezett demokratikus állam (új alaptörvénnyel, fontos sarkalatos törvényekkel, jól felépített adminisztrációval, rendbe tett gazdasággal és bankrendszerrel, ígéretes elképzelésekkel) könnyen átcsúszhat a szélső-balliberális, szélsőjobboldali erők kezére. Vegyük már tudomásul, mi polgári Magyarországot építők, jobboldali pártokat támogatók, szimpatizánsok, ingadozók, hogy hazánkban kintről és bentről folyamatos veremásás folyik. Hol mélyebb ez a verem, hol kevésbé. Sajnos az ásók, az áskálódok jelen pillanatban nem úgy néznek ki, hogy maguk esnének bele. Egy többségi, jobban élni akaró, biztonságra vágyó Magyarország népét akarják az út szélén álló vermekbe belelökni.

Vigyázat! Nagy a veszély. eddig még sikerült a vermek némelyikéből kimászni. De meddig? Nem lehet örökké magyarázkodni és a győzelmi trombitahang után visszavonulót fújni. Az emberek közül egyre többen a zavarodottság jeleit mutatják, értetlenségüknek adnak hangot. Merre tartunk, hová megyünk?

A Simicska-jelenséget még igazából sehol sem dolgozták fel. Nem látszik, nem érzékelhető a mindenki által megértett megfelelő válasz. Márpedig ez a jelenség a jobboldali egységet, a békemenetek által újra és újra összekovácsolt közös akaratot verheti le, számolhatja fel. Hol van az az elszántság, büszke tartás az emberekben, amely megmutatkozott, látszódott a Hősök terétől a Kossuth térig, avagy a Bem tértől a Hősök teréig? Amíg nincs a lelkekben, fejekben rend, addig kockázatos lenne bármilyen Békemenet szervezése is. Nehéz lenne újra több mint félmillió embert kivinni az utcára. Akkor mindez azért volt lehetséges, mert az országnak ártók hibát hibára halmoztak. Most mintha mi halmoznánk hibát hibára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. március 31. 08:32
Stefka elvtárs aggódik...
Ellensúly
2015. március 31. 01:27
A Fidesznek valóban nem Simicska az ellensége, hanem önmaga. Ha marad a Habony–Lázár–Rogán-féle pofátlan vonal, akkor fel kell készülniük a 2018-as vereségre. És ha addig a nagytőke felépít egy új liberális erőt, akkor hatalmas bajok lesznek.
Tintamin
2015. március 31. 00:47
"Jó szándákúak a döntéseik"???? Mi a faszról beszélsz, te elmebeteg??? Egyet mondok: heti 1Milliárdot szed ki Orbán Viktor a MET-ből. Ez az egyik jó döntése. Hány évre lett titkosítva Paks? Na ez a másik. Trafikmutyi? Földmutyi? Városliget szétbaszása? Vállalhatatlan nímandok kinevezése a kultúra szétkúrására? Oktatás totális lezüllesztése? Egészségügy teljes szétbarmolása? Bazmeg, te barom, London a második legnagyobb magyar város. Ez Viktornak köszönhető. Szerinted jól van ez így?
Tervuren Dog
2015. március 30. 23:28
KELL AZÉRT A HOBONY IS EHHEZ AZ ÖNRESZELÉSHEZ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!