Kösz, nem kell az a rohadt virág!

2015. március 06. 13:53

Nőnapra évtizedek óta virág jár, néha csoki: a türelmünket vásárolják meg ezzel azok, akiknek eszük ágában nincs változtatni az igazságtalan munkamegosztáson és hatalomeloszláson.

2015. március 06. 13:53
Papp Réka Kinga
hvg.hu

„Nőnapra évtizedek óta virág jár, néha csoki: a türelmünket vásárolják meg ezzel azok, akiknek eszük ágában nincs változtatni az igazságtalan munkamegosztáson és hatalomeloszláson. Kevesebbet keresünk, sokkal többet dolgozunk, és az általunk elvégzett extra munka nagyjáért - amilyenek a gyermeknevelés, a házimunka és a családtagok gondozása - egy büdös fillért nem kapunk. (...)

Igaz ugyan, hogy kétszáz év alatt tudományosan is megcáfoltak minden ostoba és szánalmas tévhitet a nők érzelmességéről és irracionalitásáról, csekély munkabírásáról, alacsony intelligenciájáról és vezetésre való biológiai alkalmatlanságáról. Igaz, hogy a (rosszabbul) fizetett munkáink mellett második műszakban háztartást vezetünk és gyereket nevelünk, és a harmadikban meg összerakunk ilyen 'nő'-nek nevezett mesterséges termékeket, mert úgy, ahogy vagyunk, nem felelünk meg a társadalmi elvárásoknak. Istenem, mennyi alvásidőt vett el tőlem az epilálás a röpke harminc évem alatt!

Összegezve tehát: több a meló, több a pofon és a kioktatás, kevesebb a pénz, a megbecsülés és a biztonság. Ez a nők osztályrésze. Mindezt kétszáz év nőmozgalma után. Úgy látom, semmi értelme visszavonulót fújni, a hatalmasok lábához simulni és kicsike aprócska lépéskéket tenni. Nincs okunk hátradőlni, sőt, újra rá kell lépnünk a gázpedálra. Az elmúlt negyven év nyomorúsága megmutatta: ha alkalmazkodunk az elvárásokhoz és elfogadjuk a status quot, azzal semmit nem nyerünk. Úgyhogy javaslom, hölgyeim és uraim, hogy ne is tegyük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mbence
2015. március 08. 20:05
"Összegezve tehát: több a meló, több a pofon és a kioktatás, kevesebb a pénz, a megbecsülés és a biztonság. Ez a nők osztályrésze. Mindezt kétszáz év nőmozgalma után." Nem lehet, hogy előtte volt jobb?
peninsulavaldes
2015. március 07. 09:56
az egész nőnap egy baromság
atila68
2015. március 07. 09:52
"Nőnapra évtizedek óta virág jár, néha csoki." El kell keserítselek kedves Réka, vagy Kinga. Kurvára nem jár. "Az általunk elvégzett extra munka nagyjáért - amilyenek a gyermeknevelés, a házimunka és a családtagok gondozása - egy büdös fillért nem kapunk." Neked ezek szerint nem családra, meg férfire van szükséged, hanem egy munkáltatóra, egy hímsoviniszta pöcsre aki megvesz egy hitelkártyával. Vedd észre kedves Réka, vagy Kinga az önellentmondást abban amit leírsz. Fizetést vársz a családodtól, miközben az alárendelt szerep ellen küzdenél.
Sulammit
2015. március 07. 07:16
Ki kért meg titeket az elődeidet, hogy harcoljatok értem? Az "egyenjogúságomért"? A nyolc óra munkáért? És most neki állsz panaszkodni?! Nekem kell az a szép virág és a finom csoki is! Csak a magad nevében beszélj, te szőrös lábú Réka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!