Fico centrális erőtere

2015. március 12. 18:28

Amiről Orbán Viktor Magyarországon regél, azt Robert Fico Szlovákiában – ideologizálás nélkül – lassan végrehajtja: a Smer centrális erőtérré változik.

2015. március 12. 18:28
Mózes Szabolcs
Új Szó

„Amiről Orbán Viktor Magyarországon regél, azt Robert Fico Szlovákiában – ideologizálás nélkül – lassan végrehajtja: a Smer centrális erőtérré változik. Egy évvel a parlamenti választások előtt a Smer 35 százalék körül stabilizálta támogatottságát, ami első látásra nem jelent legyőzhetetlen erőt – 2010-ben ilyen eredménnyel ellenzékbe kényszerültek Ficóék. Ám most nem látni, hogyan állna össze egy olyan ütőképes jobboldali blokk (az ütőképes a Radičová-kormány idő előtti bukása miatt kulcsszó), amely váltani tudná őket. Potenciális koalíciós partner viszont akad a Smer számára.

Ha az SNS is bejutna a törvényhozásba, Ficóék gyakorlatilag megkerülhetetlenek lennének a következő négy évben is. Hogyan jutottunk idáig? Hiányzik a váltópárt. 1998-tól ezt a szerepet az SDK/SDKÚ vitte, mígnem 2012-ben látványosan összeomlott. Daniel Lipšic és Radoslav Procházka helyesen vette észre a piaci rést, mindketten jobboldali néppártot akartak felépíteni, ám ez egyiküknek sem sikerült. Lipšicnek már nem is fog, Procházkának még talán van egy dobása, ám egyelőre nem látni, hogyan lesz a Sieť 11–12 százalékából legalább 16–18 (az SDKÚ legjobb eredménye 18,4 százalék volt, 2006-ban), hogy a 20 százalékos kitűzött célról már ne is beszéljünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tűz csiholója
2015. március 12. 19:24
NEM mellesleg: Magyarország miniszterelnöke, Dr. Orbán Viktor SEMMI ilyesmit "nem REGÉL" - de hülye szó...., mert azt az intézményesített , személyekből, szervezetekből álló rendszert már rég megvalósította. A Ján Ficzó meg le van bullshit.
Tűz csiholója
2015. március 12. 19:21
Idefigyu, Mojse: Olyan álom, hogy "slovensko" - ennek magyar fordítása sincs - NEM LÉTEZ! Concludens factum, hogy így annak minisztere, elnöke, pláne egybeírva NEM LÉTEZGET. Mikor kötöttek békét a Magyar Királysággal? JA, vagy NEM KÖTÖTTÜK??! Akkor Bajmócból intézkedik Csák Máté, Murányból Zrínyi Ilona, Rozsnyóból Rákóczi, Árvából az Ákos nemzetség, Sárosból az Aba nemzetség és a Bercsényi-huszárok, Zemplénből Borsa Kopasz, Gömörből/Hontból a Rátótiak csapnak a gatyás szolganép közé. Hogy lehet, hogy a Wikipédián a Felvidék középkori története hiányzik? Szvatopluk után némi mismásolás után Benes jön???! Olvasd a nick melletti blogba bele. Aztán kaptok ti is, ahogy illik. http://hu.wikipedia.org/wiki/Fels%C5%91-Magyarorsz%C3%A1g "A Magyar Nemzet története" http://mek.niif.hu/00800/00893/html/doc/c400415.htm Te félzsidó, féltót hülyegyerek!
krotak
2015. március 12. 19:20
Orbán regél, Fico végrehajt, az újságíró meg lapzárta előtt rittyent valamit az újság féltenyérnyi üresen maradt helyére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!