Az ukrajnásított Magyarország

2015. március 30. 15:26

Ugyanúgy öltönyös rablóvezérek uralják az országunkat, mint Ukrajnát. Nálunk ugyanúgy összefonódik egymással a politikai és a gazdasági hatalom, mint ott.

2015. március 30. 15:26
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„A brókerbotrányok fényében a magyar viszonyok nagyon is hasonlítanak az ukrajnaiakhoz. Legföljebb nálunk kisebb tétekben folyik a korrumpálás, nálunk itt-ott még fékezi a szereplőket az, hogy ha az Európai Unió előírásait teljesen mellőznék, akkor veszélybe kerülnének az onnan származó összegek, vagyis nem lehetne megcsapolni ezeket.

Ha eltekintek Magyarországnak a nyugati társadalmi intézményi és szövetségi rendszerhez való tartozásából eredő külső fékek némileg korlátozó hatásától, azt látom: ugyanúgy öltönyös rablóvezérek uralják az országunkat, mint Ukrajnát. Nálunk ugyanúgy összefonódik egymással a politikai és a gazdasági hatalom, mint ott. Ahogyan távolodtunk a rendszerváltás eufóriával és illúziókkal teli időszakától a törvényhozásunk, igazságszolgáltatásunk, médiarendszerünk egyre kevésbé volt képes ellenállni a plutokrata-oligarcha réteg befolyásának. Igaz, az idegen kifejezések eredeti értelméhez képest nálunk nem annyira a vagyonosok gyűrték maguk alá a politikai intézményrendszert, hanem egyesek magát a politikát használták arra, hogy meggazdagodjanak.

Mindezek okai között talán az első helyen áll, hogy a nyugat elsősorban piac- és vagyonszerző terepének tekintette a hidegháborúban legyőzött, a modern kapitalista viszonyok és módszerek elleni védekezésre felkészületlen kelet-európai országokat. Ebből eredően – a földrajzi elhelyezkedést, a történelmi okokra visszavezethető kulturális jellegzetességek miatti kisebb eltéréseket nem számítva – hasonló problémákkal küzd mindegyik sorstársunk. A külföldi tőkés érdekek érvényesítése során Magyarországon is lépésről lépésre számolták fel a meglévő termelő alapokat, fektették két vállra a forráshiányos ipari, élelmiszer-ipari vállalatokat, az addig fejlett mezőgazdasági üzemeket. Ennek következtében a lakosság korábban nem tapasztalt módon vált gazdaságilag kiszolgáltatottá, sőt jelentékeny része munkanélkülivé. Ebben bizony szerepet játszottak az egyes esetekben naiv, máskor nagyon is számító magyar elit tagjai, akik akarva-akaratlanul asszisztáltak az ország védtelenné tételének negyedszázados folyamatához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. március 31. 08:14
Persze, most az a hibás, aki tesz ellene, aki lebontja az összefonódásokat és elég nagy lépésekben halad. Nem csodálom, hogy az mszp visítozik.
Morgen
2015. március 30. 22:34
Ja! Ugyanúgy eladták az országot Nyugatnak azok, akik benavigálták az EU-ba, mint a bolsevik árulók adták el a Szovjetúniónak. Ilyen körülmények között kell talpon maradni, mert aki nem értette meg , hogy z EU-n kívül is van élet, az most abból él, hogy nagyon belül legyen, mint a bolsevik időkben, elvtárs. Vannak hagyományok a ballib oldalon! Nem okoz nekik gondot az újabb segg, azt is pénzért nyalják.
mustarharmas
2015. március 30. 21:22
Mondjuk a poszt vége jó.....
oskar
2015. március 30. 18:01
Várjuk ki a végét. De azt gyanítom, hogy valóban ugyanaz lesz mint a Kulcsár-Gyurcsányi esetben. Itt csak a kisembert csukják be, és bünteti a NAV. Elkelne egy nagy tisztogatás mindkét oldal oligarcháinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!