A Fidesz antikommunizmusa

2015. március 11. 08:14

Ez az egész, amit a látszólagosan antikommunista Fidesz csinál, egy förtelem.

2015. március 11. 08:14
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Ez az egész, amit a látszólagosan antikommunista Fidesz csinál, egy förtelem. 2010 óta nem csinálnak mást, mint kineveznek embereket, és létrehoznak szervezeteket arra, hogy igazolják, miért nem szabad nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat.

Nem hiszem, hogy Orbán Viktor ügynök lett volna, teszem hozzá, ha az is volt, nem ez lenne akkor se a legnagyobb problémám vele. De akik nem hagyják, hogy tisztán lássunk a múltunkban, azok azt akadályozzák, hogy tiszta legyen a jelenünk és a jövőnk. Az LMP javaslata és korábban a Kenedi-bizottság javaslatai is, pontosan ezt a tisztázást szeretnék elérni. Ma, ha egy történész lehozza valakiről, hogy ügynök volt, akkor mint Ungváry Krisztiánt, be lehet perelni és a magyar bíróság elítélheti. Ez így nem tiszta.

Az ügynökakták nyilvánosságra hozatala lenne az egyik minimuma annak, hogy szembenézzünk a közelmúlt történelmével, hogy véget vessünk a komcsizás, fasiztázás kérdéskörének. Aki ezt akadályozza, az pontosan a tisztánlátást, a megbékélését, és a történelem politikai célokra való cincálást támogatja! Ennek végre véget kéne vetni, és nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat!” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. március 11. 19:32
Gusztustalan az a susmus, amit a Fidesz ügynökügyben űz már 2010 óta. Nem ezért szavaztam rájuk.
Peter8811
2015. március 11. 15:49
Te meg két hányás vagy.
Tintamin
2015. március 11. 14:21
Ki hiszi el, hogy a fidesz antikommunista, mióta véres a torka Putyin farkától? És most nem kell azzal jönni, hogy Putyin már nem kommunista. De. Fullba nyomja a diktátor komcsit, ahogy Viktor is ráállította az országot erre a vonalra.
Zokni
2015. március 11. 10:31
Elvileg igaza van. De eltelt már 25 év. És azt is tudom, hogy miért nem derült fény e titkokra... De mégis. Nem tudom. Számomra ijesztő lenne, ha kiderülne bizonyos személyekről, hogy besúgók voltak úgy, hogy nem tudom megbeszélni velük ilyen, vagy olyan okokból. Az írónkat sem irigylem, aki az apja ügynökmúltjáról az őt magasztaló könyve után hallott először...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!