Ezt a csatát is elbukta Orbán

2015. március 20. 10:32

A kormány a függetlenség és szabadságharc, valamint egyéni ambíciók és érdekek miatt zsákutcába került.

2015. március 20. 10:32
Herczog Edit
Népszabadság

„A kormány a függetlenség és szabadságharc, valamint egyéni ambíciók és érdekek miatt zsákutcába került. A diverzifikációról való lemondás nem függetlenséget, hanem teljes kiszolgáltatottságot okoz. A magyar kormány a megkötött szerződés miatt pénzügyileg és technológiai kérdésekben orosz döntések foglya, ugyanakkor eleget kell tennie az EU irányelveinek. Nem nehéz feltételezni, hogy korrekciók sorozata következik, amelyek amellett, hogy felesleges kockázatokat építenek be a projekt megvalósulásának folyamatába, bizonytalanságát és növekvő költségeket, további eladósodást jelentenek.

Napjainkban jelentős változás zajlik a világban, Európában, különösen tőlünk keletre. A forró béke hosszú évtizedei után hideg béke, sokak szerint újabb hidegháború jön. Egy új kor, amikor a szövetségbe tömörülők egysége mindennél fontosabb. Jó lenne, ha kompország a jelenlegi kikötőben maradna, a „kállay-kettős" történelmünkben egyszer már sikertelen volt. Az Uniós csúcson március 19-én a magyar miniszterelnök felülbírálta 2009-es függetlenségi álláspontját, amikor elfogadta az Európai Bizottság energiaunióra vonatkozó javaslatát. Természetesen a papagájkommandó és Orbán Viktor a szabadságharc folytatását hangsúlyozza majd. De az vitathatatlan, hogy ezt a csatát elvesztette, átlépett korábbi önmagán. Ezzel, bár súlyos árat kell fizetnünk a zsákutcás kitérőért, javul Magyarország minden polgárának esélye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2015. március 21. 07:50
2010 óta a magát baloldalinak nevezett országromboló csőcselék bukdácsol.
csurcsányi
2015. március 20. 22:29
Most jutottunk el oda,hogy a volt komcsik és a leszármazottaik,már az eszmét leszar*ják nagyban,csak az összelopott vagyonért küzdenek az utolsó csepp vérükig!És ezért nekik semmi sem drága.
csurcsányi
2015. március 20. 22:21
Ez az Editke volt a tatai KISZ bulitábor legfelkapottabb csaja?
csurcsányi
2015. március 20. 22:17
A Kárpát-medence az Nyugat-Európába történő népvándorlásoknak a legfontosabb területe volt,szinte minden nép megpihent egy ideig itt,de volt olyan is aki azóta itt maradt !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!