Geci

2015. február 08. 09:57

Komolyan kell vennünk Simicskát, hogy a mai Magyarországon, a Fidesz rezsimben egyáltalán nem kizárható, hogy egyes szereplők fizikailag is leszámoljanak egymással?

2015. február 08. 09:57
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Geci, nyilatkozta több helyen is Simicska Lajos, s nem mást minősített ezzel a szóval, mint a magyar miniszterelnököt. De nem azért idézzük a vállalkozót, hogy jelezzük: milyen dimenzióba érkezett az Orbánnal folytatott háborúja, hanem azért, mert ez a háború már teljesen irracionális körbe érkezett. Kiváltképp ezt kell mondanunk, ha az interjú másik részét is felidézzük, egészen konkrétan azt, amikor arról beszél, hogy itt már szélsőséges akciókra is lehet számítani, illetve ilyen eseményeket sem lehet kizárni. Simicska arra utal – nem homályosan, hanem konkrétan –, hogy, ami itt zajlik, valódi háború, aminek következtében ő akár áldozattá is válhat. A szó szoros értelmében: elütheti egy autó, lelőhetik; nincs hová fokozni.

Mondhatjuk persze erre, s nyilván mondják is majd, hogy Simicska Lajos bekattant, elment az esze, nem kell komolyan venni, de a dolog – nyilván – nem ilyen egyszerű. Nem egy megromlott házasság egyik eszét vesztett szereplőjéről beszélünk, hanem olyasvalakiről, aki több, mint harminc éve barátja a jelenlegi miniszterelnöknek, akik ezen évtizedek alatt üzlet- és harcostársak voltak, az egyik nem létezett a másik nélkül. Azt is mondják, hogy Orbán Simicskától tanult meg mindent, amit a vállalkozói világban tudni kell, de olyanokat is, amiket nem illenék tudni, vagy használni. Egy l989-es interjúban például a mai kormányfő – aki akkor még nem politikusnak készült – Simicskát nevezi közülük a legokosabbnak; kíváncsi lennék, hogy most miként minősítené hajdanvolt eszmetársát.

De: visszatérve az eredeti gondolathoz, vagyis ahhoz, hogy a médiamogul minden további nélkül elképzelhetőnek tartja, hogy halálos »baleset« érje őt; vajon mit kell gondolnunk ezek alapján az orbáni rendszerről. Félredobhatjuk-e a kijelentést azzal, hogy Simicska sértett ember, egy sebzett oroszlán? Vagy komolyan kell vennünk, hogy a mai Magyarországon, a Fidesz rezsimben egyáltalán nem kizárható, hogy egyes szereplők nem pusztán egzisztenciálisan – erre volt már eddig is példa – hanem fizikailag is leszámoljanak egymással? Vajon a »legokosabb« eszmetárs nem azért fogalmaz ilyen egyértelműen, mert pontosan ismeri barátját, annak gondolkodásmódját, netán a rendszerének működését?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2015. február 09. 08:49
1995-től Katona Bélától, Györgyi Kálmántól, Horváth Balázstól, Földi Lászlótól is tudhatjuk, hogy a cölöpök az alvilág és a politika között le vannak verve. Gyanús halálesetek, Irgalmatlan mennyiségben lenyúlt közpénzek, irányított közbeszerzések, hetven éves titkosítások stb. Miről beszélünk?
Julismama2
2015. február 09. 06:03
http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-g.html
kérdés
2015. február 08. 22:52
Hacsaknem őt is a Simicska valamelyik cége fizeti.
august
2015. február 08. 22:04
Valaki mondja már meg nekem, hoogy lehetséges az, ha a világban valahol egy részeg disznó mond Orbánról valami ocsmányat, egy médiamunkás "vezénylőtábornoknak" nevezi, 10 éve baltával kivégeznek valakit, akkor Orbán lesz azonnal a balmédia segédletével a vezénylőtábornok, a baltás a putyinpincsi, vagy a g.ci? A világon az összes mocskos fantáziájú, elmeroggyant és egyéb ember alatti lények a miniszterelnökre szórt gyalázkodásait a hazai ellenzék azonnal Orbánnal azonosítja. Hogy létezhet az, hogy pár éve még az önmagukat a magaskultúra egyedüli letéteményeseinek vallók a legmocskosabb jelzőkkel nyilatkoznak nap mint nap, hogy létezhet ekkora mélyrepülés, kultúrális, erkölcsi és emberi értelemben? Ennyire fontos az, hogy bárhogyan csak ártani lehessen a kormánynak, és Orbánnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!