Helyzet van

2015. február 05. 14:00

A különböző országokban a politika mást és mást lát egy gazdasági menekült újrakezdési kísérletében. Ahogy az állampolgárok is. Van, ahol szidják őket, máshol csak félrefordítják a fejüket, és létezik, ahol tárt karokkal várják őket.

2015. február 05. 14:00
Nagy Márta
Kisalföld

A különböző országokban a politika mást és mást lát egy gazdasági menekült újrakezdési kísérletében. Ahogy az állampolgárok is. Van, ahol szidják őket, máshol csak félrefordítják a fejüket, és létezik, ahol tárt karokkal várják őket. Megítélés? Emberség? Érettség? Színvonal? Tolerancia? Jóléti állam? Demokrácia...? Mi kell ehhez? Vita tárgya. De miről lehet vitatkozni egy anyával, aki gyerekét ölelve ül a hideg kövön arra várva, hogy ismeretlen hivatalnokok döntsenek a sorsukról? Csak kisfiának/kislányának akart biztonságosabb, szebb jövőt. Elszántan csomagolt, osztott, szorzott, összekuporgatta a jegy árát, mérlegelte a lehetőségeit, döntött, talán fájó szívvel, aztán elbúcsúzott mindentől és mindenkitől. Most elbúcsúzhat az álmaitól is.

A győrihez hasonló helyzet valószínűleg még nem történt Magyarországon, de minden bizonnyal fog. Mert az ember élni akar, jobban akar élni, a gyerekeinek pedig minden szülő jövőt szeretne biztosítani. Ha a népvándorlók előtt becsuknak egy ajtót, jönnek az ablakon (vagy a vasúton). Nem lenne egyszerűbb és emberségesebb mégis nyitva hagyni a kapukat? Ha már egységes Európáról beszélünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2015. február 05. 19:55
Első lépésként tárd ki a lakásod ajtaját, és örülj annak, hogy megtelik a lakásod.
Mich
2015. február 05. 18:30
A Kisnépszabi ügyeletes hülyegyereke... ...megint megmondja a tutit... ...és mindig a magyar kormány kárára - gondolom, ez a szlovákok elvárása...
PGuszti
2015. február 05. 17:23
Utolsó pillanatban vagyunk, hogy a nagyarányú harmadik világból való, elsősorban mohamedán bevándorlást megakadályozzuk. Németország, Franciaország, Anglia már erről lekésett. A több milliónyi színes vagy éppen csak enyhén barnabőrű, jórészt mohamedán bevándorlót már nem lehet hazazsuppolni, együtt kell velük élni. Meg is lett az eredménye. Lezüllött, mocskos városok, bűnözés, szemét, emberek zaklatása, állandó zsibvásár, veszélyes gettók számos helyen, a szociális ellátórendszerek aránytalan igénybevétele, munkakerülés, stb. Ahol aztán egy kupacban sikerült kialakítani a kis-Isztambult, kis-Kairót, kis-Iszlamabadot, kis-Kabult ott aztán már európait alig tűrnek meg. Onnan az őslakosok már csak menekülhetnek. Nekünk most kell cselekednünk, mielőtt ez a folyamat beindulna és visszafordíthatatlanná válna, mint a fenti országokban.
Antigoné
2015. február 05. 14:25
Ez mind nagyon megható, de nem szeretném, ha közelebb kerülnének hozzánk az Iszlám Államot dicsőítő feliratok. (Bosziában már megjelentek, s a legtöbb - meglehet, csak átutazni kívánó - bevándorló onnan érkezik hozzánk).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!