Merkellel zsaroltatja Orbánt Obama

2015. február 01. 12:17

A Szovjetunió hadseregének kivonulása után Németország keleti felét is megszállták az USA csapatai, s ennek lassú tudatosulása önmagában is segíthetett a megszállt ország vezetőjének, hogy felismerje saját mozgásterének határait.

2015. február 01. 12:17
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„1. TÉTEL: Hogy Orbán Viktor mennyire gerinctelen vezetője pártjának és országának, nyilvánvaló az előtt, aki például hajlandó észrevenni, milyen eszeveszett módon fordul a társadalom legvédtelenebb rétegei ellen ez az ember, aki bár egy jelentéktelen falu szegénysorán kezdte életét, mára tetszése szerint válogat Magyarország értékei között, hogy azokból családjának vagy famulusainak, strómanjainak magánvagyonát gyarapítsa. Bár apja párttitkár volt – amit én önmagában nem tartok bűnnek –, s még az előző rendszerben a kiválasztott kevesek között olyan körülmények között járhatott egyetemre, amelyről halandó nem álmodhatott, mégis O.V. – ugyanezt az utat megjárt társaival együtt – bármikor és bárhol eszeveszett kommunistázásba kezdett és kezd, ha pillanatnyi érdekei úgy kívánták és kívánják. Az ő és az ország fölötti uralmat megszerzett haveri körének külföldi tanulmányait a liberális értékek képviseletére az amerikai Soros alapítványok pénzén finanszírozták. Viszont ő – amikor látta, hogy azon a térfélen nála keményebb és befolyásosabb politikai ellenfelekkel kellene megküzdenie –, hirtelen felfedezte magában a keresztény népnemzeti polgár katyvaszát. Anno ugyan megvetően beszélt a papságról a parlamentben, de amikor úgy látta, hogy az ellenkezője hoz neki politikai hasznot, nem egyszer kamerák előtt ájtatoskodott, mi több azt érzékeltette, hogy akár még a legkatolikusabb katolikus is lehet belőle.

(...)

2. TÉTEL: Hogy Angela Merkel az USA európai helytartójává züllött, azt akkor konstatáltuk, amikor szinte egyik napról a másikra akasztotta meg az Európai Unió és Oroszország között hosszú évek alatt elmélyült gazdasági-biztonsági együttműködési folyamatot. Elődjei tevékenységét folytatva, addig egy olyan hatalmas gazdasági-politikai tömb létrehozásán munkálkodott, amely az Európai Unió javára megtörte volna az Amerikai Egyesült Államok világgazdasági hatalmát. Nem mellesleg ebben a folyamatban Oroszország az úgynevezett európai értékrend jegyében, lépésről lépésre demokratizálni kezdte viszonyait, amelyek az USA évekkel ezelőtt, több milliárd dolláros befektetéssel elindított ukrajnai befolyásszerzésének következményeként ma már háborússá vált helyzetben immár a gyors visszarendeződés jeleit mutatják.

Persze megkérdezheti tőlem az olvasó: honnan veszem a bátorságot, hogy a szent asszonyról ilyeneket írjak. Nos, a Merkel szerepváltásával kapcsolatos kétkedők figyelmébe ajánlom, hogy magában a Bundestagban, a német parlamentben hangzott el vele kapcsolatban a vád, hogy a kancellár asszony az USA szolgálatában elárulta Európát, Németországot és Ukrajnát. Sahra Wagenknecht, a Baloldali Párt (Die Linke) alelnöke szembesítette mindezzel a szövetségi köztársaság kormányzó erőit tavaly júniusban. Igaz, arra ő sem vállalkozott, hogy kifejtse, miért változtatott a német államfő korábbi magatartásán. Mindenesetre a Szovjetunió hadseregének kivonulása után Németország keleti felét is megszállták az USA csapatai, s ennek lassú tudatosulása önmagában is segíthetett a megszállt ország vezetőjének, hogy felismerje saját mozgásterének határait. És ha még azt is tudjuk – és tudjuk –, hogy ennek a vezetőnek huzamos időn át lehallgatta a telefonját a megszálló hatalom titkosszolgálata, akkor…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2015. február 01. 18:12
"...haveri körének külföldi tanulmányait a liberális értékek képviseletére az amerikai Soros alapítványok pénzén finanszírozták..." Nem jöhet be minden "befektetés".
Vén Csataló
2015. február 01. 18:08
Egy vonyító bolsi, akiben megőrült az Orbán-gyűlölet.
Türelem
2015. február 01. 15:33
Mivel senki sem tud semmi érdemlegeset a nagyhatalmi játszmákról, a színfalak mögötti küzdelmekről, a hozzászólók számára marad a vasárnap délutáni önjelölt bölcselkedés...
Türelem
2015. február 01. 15:33
Mivel senki sem tud semmi érdemlegeset a nagyhatalmi játszmákról, a színfalak mögötti küzdelmekről, a hozzászólók számára marad a vasárnap délutáni önjelölt bölcselkedés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!