Wermer és a polgári Magyarország

2015. február 21. 19:05

Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk. Mi más lenne a „politikai termék” definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából)?

2015. február 21. 19:05
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk.

Mi más lenne a »politikai termék« definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából):

UFi: A polgár szó új tartalommal való megtöltését Ön találta ki?

W. A.: Nem az a dolgom, hogy mindent kitaláljak, hanem hogy észrevegyem, mi a jó. Egy stratégának az a feladata, hogy mások gondolataiból is kiszűrje azt, ami igazán fontos és izgalmas, és amit stratégiai szintre kell emelni. Ez egy népszerű dolog. Viszont nagyon népszerűtlen, hogy minden másra azt kell mondani, hogy nem. Akkor is, ha az ötlet remek, mert másfelé visz. Tehát amikor az ember úgy dönt, hogy stratéga lesz, akkor úgy is dönt, hogy nagyon sok ellenfelet, ellenséget szerez magának. A lelátón ülve mindenki sokkal jobban tudja, mit kellene tenni a pályán.

(...)

UFi: A sárga út volt az 1998-as választási győzelem kulcsa?

W. A.: A győzelemnek nincs kulcsa. Ez nem így megy. Napóleon győzelmének mi volt a kulcsa? Nem volt ilyen – legfeljebb egy jókora kulcscsomó. Mindenképpen kell egy hosszú időn át követhető, alkalmas stratégia. A polgár egy ilyen gondolat volt: polgár az, aki polgár akar lenni. Ha nem teszik tönkre, továbbra is követhető lett volna.

UFi: Ki tette tönkre?

W. A.: Mindenki. A baloldal támadta, a jobboldal nem őrizte meg. Elhasználták, szétszedték, ellehetetlenítették.

http://ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. február 22. 23:06
Na jó, most már egyértelmű, hogy a politológia kb olyan egzakt tudomány, mint a ráolvasás meg a madárjóslás. Nevetéges hókuszpókuszt körítenek neki a "szakemberek", és kb véletlene alapon időnként el is találnak valamit, akkor elégedetten vállon veregetik magukat, hiába, a tudomány, ha meg nem sikerül, persze, mert nem hallgattak rám, pedig a veszélyekre felhívtam a figyelmet. Ja, az értékrenddel nem rendelkező jobboldali szavazók dacára a kubatov mozgósításnak és a kiváló politikai marketingnek otthon maradtak. Mer nincsenek polgári értékek, ilyesmi nem létezik, ez csak termék, ezek csak egyszerűen utálják a habonyt, a lézert, meg a ... többi kivagyi újgazdag arcot. Azt még elárulhatnák az illetékesek, hogy a pékellenes kampány most komoly, vagy tényleg csak vicc.
pszichodoki
2015. február 22. 16:18
és megszólalá a 3,5 /!!/ Mrd forinttal megtámogatott "görcs fodor gabesz"/sic!/
Tintamin
2015. február 22. 14:20
Legalább kiderült, hogy az agyhalott fideszfanok iszonyúan meg vannak vezetve. BENYELTÉTEK AZ EGÉSZ POLGÁRI-PLEBEJUS DUMÁT, HÜLYÉRE VAGYTOK VÉVE, TI MEG BOLDOGAN SZAVAZTOK:DDDDDDDDDD
Mohn
2015. február 22. 11:58
A torzszülött újabb nyáladzása.....Pfujjjj......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!