5 ok amiért kínos Frei Tamásnak lenni

2015. február 27. 12:06

Kicsit furcsa sikerességről olvasni attól, aki maga is megbukott, mint riporter, és mint ember. Ugyanis kiderült, hogy hazudott hűséges nézőinek.

2015. február 27. 12:06
Edward Blake
Spíler
„1. Külföldről osztani az eszet

Mindig csodálattal tölt el, amikor valamelyik nyugati országból sikerül hazánk elszakadt fiának megmondani a frankót, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálni itt a Kárpát-medencében. Bizsergető érzés, hogy szerencsére valaha itt éltek közöttünk azok, akik értik mitől sikeres a Nyugat és tesznek azért, hogy Magyarország is egy sikeres hely legyen. Elsősorban azzal, hogy önmaguk sikeresek abban, amit csinálnak. Oh, wait!

2. Megbukni mint riporter

Kicsit furcsa sikerességről olvasni attól, aki maga is megbukott, mint riporter, és mint ember. Ugyanis kiderült, hogy hazudott hűséges nézőinek. Mindezek után pedig elkezdett csellengeni a világban, hátha van olyan hely a Nyugaton, ahol erről nem értesültek.

3. A származás alapján ítélő »Nyugati Kultúrtársaság« részének lenni

Azt írja Frei: »hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből«.
Érdekes kérdéseket vet fel, hogy mégis milyen társaság az, amelyikben az embert származása után ítélik meg. Különösképp, hogy emiatt ki is taszítják. De nem lehet, hogy csak téged tartanak gyenge minőségű embernek Tamás?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. február 27. 18:58
EB. ?
Zokni
2015. február 27. 14:48
"Érdekes kérdéseket vet fel, hogy mégis milyen társaság az, amelyikben az embert származása után ítélik meg." - kérdi. Ez eléggé aljas. Ha az emberről csak egy kicsit (!) tájékozottabb külföldi társaságban kiderül, hogy magyar, óhatatlanul az aktuális híreket kötik a személyéhez. - "...Hallom, hogy lelőtték a pártvezetőjüket? Csau...mi is?"... - "Láttuk a hírekben, Bukarestet elöntötte a Visztula"... -"...Önök szavaztak egy nagyon kellemetlen betegséget miniszterelnöknek? Orbánc? ...stb. Ez végső soron természetes, ilyenkor magán az illetőn múlik, hogy kivágja magát az előítéletesség kátyújából, vagy sem. - "Még mindig jobb, mintha a kongresszus elnökét szopta volna le az ovális teremben..." - "...nem lőtték le, csak felakasztotta magát miután látta, hogy kilátástalan dolog egy amerikai turistának elmagyarázni a Bukarest, és Budapest szavak közötti különbséget..." - "Igen, de már lassan kilábalunk belőle..." K. Szerző! Nyilván érti, hogy miről van szó, de ezzel olyan kellemesen utalhat F. T. vélt "másságára", ami alapján MÉGIS csak megítéli őt, meg a "fajtáját"... Vagy legalábbis alkalmat kínál erre az előítéletes olvasói számára.
kukagyerek
2015. február 27. 14:33
"Ugyanis kiderült, hogy hazudott hűséges nézőinek." .............. Hát, aki ennek egy szavát is elhitte, az meg is érdemli, hogy átkúrta a buráját.
Senye Péter
2015. február 27. 13:53
Ha mástól nem, Metternichtől tudjuk, hogy 'a Balkán Bécsben kezdődik, a Rennwegnél'. A kiszipolyozás mindig a lenézéssel társult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!