Megélt multikulti

2015. február 10. 15:30

Sokat tudunk mi, kisebbségbe szorult magyarok a multikulturalizmusról. Tudjuk, hogy a multikulti többnyire egynyelvű, és ez a nyelv mindig a hatalom nyelve.

2015. február 10. 15:30
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Heti Válasz

„Sőt, azt is meg tudjuk mondani, hogy még mi fog következni, ha a bevándorlás így folytatódik, ugyanis mi pontosan tudjuk, milyen az, amikor egy addig kisebbségben élő közösség hatalomra kerül, és többségi logika alapján újraszervezi a társadalmat, közigazgatást stb. Gyakorlatilag erről szól az elmúlt szűk száz esztendőnk. Tapasztalataink alapján megmondtuk volna, hogy az »egymás mellett« azt jelenti: párhuzamos világokban élünk. (...)

Sokat tudunk mi, kisebbségbe szorult magyarok a multikulturalizmusról. Tudjuk, hogy a multikulti többnyire egynyelvű, és ez a nyelv mindig a hatalom nyelve. (Egyébként a pedigrés »európai« gyakorlat kapcsán tessenek elmenni Flandriába, mondjuk, ötven-száz kilométerre Brüsszeltől, és kérdezzék meg a flamandokat a vallonokról, a többnyelvűségről, hasonlókról. Egy liberális toleranciabajnok ott kapna agyvérzést, amilyen szűkszavú válaszokat adtak nekünk. Elég morcosan.)

Mi Európának ezen a felén már régóta tudjuk, hogy milyen az, amikor megváltoznak az etnikai arányok. Amikor tömegével érkeznek olyan más nyelvű és más kultúrájú emberek, akik számára az épített örökségünk semmit sem jelent, városnapokon, fesztiválokon lazán a templomaink tövében könnyítenek magukon. 

Tapasztaltuk azt is, hogyan lehet elidegeníteni gyermekeinktől szülőföldünket. Egyszerűen át kell nevezni a településeket, utcaneveket, tájegységeket, meg kell változtatni a közigazgatási határokat. (...)

De inkább lefordítanám a jövőt. Régóta kísért és fel-feltolul bennem egy kép a »multikulti« hallatán: hajnalban Csíksomlyón felhangzik a müezzin imára hívó éneke. Írhatnak több terabájtnyi publicisztikát a ballib véleményvezérek az abszolutizált emberi jogok nevében, de én ezt egész egyszerűen nem akarom.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2015. február 11. 06:15
Multikulti nincsen. Csak ideiglenesen elhúzódó patthelyzet, mely addig tart, míg az egyik nemzet többségbe nem kerül. Addig tűrik el egymást a népek közös ketrecben, míg van egy őr, amelyik mindegyiknek odacsördít, ha pofázni mer.Mondjak példát? Sztálin és Tito talán elég. Utálom a románokat, mint a szart. Nincs miért szeretnem őket. De el kell ismerni, sokkal jobban élnek a lehetőségeikkel, mint mi bármikor is. Szívósan túlnépesednek a magyar területeken.Birtokot szereznek, ortodox templomot építenek, papot, tanítót hozatnak. Derék honfitársaink meg nem szaporodnak, hanem a fiataljaik elhúzzák a csíkot az anyaországba vagy nyugatra. Onnan sírdogálnak az elvesztett anyaföldért. Ha feltörnek és megteremtik az anyagi jótétet, akkor se mennek vissza, nem vásárolják vissza a földet darabonként a betolakodóktól.A magyarság évszázadok óta a hamis legendák mítoszában él és eluralkodott rajta a délibábos csodavárás. Nyavalyáinkat mindig más okozta, de a bajok orvoslását is külső hatalmaktól várjuk, akik szarnak a fejünkre és tétjeiket is az élelmesebb konkurenseikre teszik.
madarasi.abel
2015. február 10. 20:52
Aki a monokulturális berendezkedés mellett érvel, az az erdélyi magyarság kultúrája ELLEN érvel. Ezt kellene észbe vésni. S mindig, amikor a kisebbségek jogai előkerülnek, bele kellene gondolni, hogyan esne ugyanazt az érvelés egy román szájából a magyarokra vonatkoztatva hallani.
Ellensúly
2015. február 10. 20:04
Inkább egy müezzin hangját lehessen hallani Csíksomlyón, mint a nemzetiszocialista román ortodox papok kántálását!
Sinistra
2015. február 10. 17:13
Nem kell muezin, inkabb az ortodox popa hangszorojan a kornyikalas. Sok erdelyi varos effelekre riad. Akinek meg nem tetszik, az irredenta fasiszta stb stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!