Nagyhatalom

2015. január 30. 19:17

Megannyi termékünk-terményünk futhatna be világkarriert, s valószínűleg rengeteg oka van annak, hogy a röppálya általában rövidebbre sikerül.

2015. január 30. 19:17
Tamás Ervin
Népszabadság

„Megannyi termékünk-terményünk futhatna be világkarriert, s valószínűleg rengeteg oka van annak, hogy a röppálya általában rövidebbre sikerül. A bombasztikus jelzőkkel bőkezűen bánunk, de laikusként néha arra gondolok, hogy érdemes volna egyetlen vitán felül álló, kitűnő produktummal amolyan próbaüzemet lefuttatni, hiszen az most úgyis divatos. Nem sajnálni a pénzt a kísérletezésre, a marketingre, a csomagolásra, a sztenderd minőségre és még mit tudom én mire – töltse csak be a teret a gépház zaja, de legyünk végre tisztában a világhír, a bombaüzlet ismérveivel, nagyságrendjével.

Szerényen csak néhány területre vagy termékre kéne fókuszálni. Azokat nem erőviszonyok, politikai lobbik, ismerkedési estek protekcióival kiválasztani – az elhatározott prioritások mellett határozottan és tartósan kiállni, forrásait biztosítani. Jó ideig csendben maradni, nem hőzöngeni. A belső irigységeket, sárdobálást legyőzni, találékonynak lenni, vonzóvá válni.

Ebben a műfajban – szegény Overdose esete is mutatja – nem jó csupán egy lóra tenni, de állandóan lovat váltani se. Most itt ez a nagy felhajtással bemutatott csodazongora.

Tessék, figyelünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. február 01. 10:23
Némi ismerettel rendelkezve a témában (zongora): nagyon sok ilyen próbálkozás volt már (pl. az olasz Fazioli zongora), mely gyakorlatilag megbukott, az óriási pénz befektetés és jó minőség ellenére. A Steinway & Sons és a Yamaha nem igazán verhető ezen a téren, pláne nem epoxi-gyanta zongorákkal.
puszika
2015. január 31. 17:26
Ervin! Most mi a bajod? Az ,hogy ti országlásotok alatt a magyar termékek minden nyugati áruházláncban a legalsó polcokon hevert? Vagy az ,hogy Orbán és kormánya megteremtette a feltételét annak,hogy a magyar árúk minőségüknek megfelelő értékelés után kerülnek csak a piacra és arra polcra ahová megérdemlik. Ez egyre több termék esetében a legmagasabb polc!!
Antigoné
2015. január 31. 13:37
Ekkora színvonal-esést! Tamás Ervint a normálisabb, gondolkodó baloldaliak között tartottam számon. Eddig.
briganti
2015. január 31. 10:36
A judeo-kommunista cimboráid 50+x éves rombolása után ide tolod ingyenélő a pofádat és kaffogsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!