Melegedő, csalódással

2015. január 22. 07:40

Sütő Kálmán budapesti hajléktalan nem csak a képviselői irodaház és a Parlament környékén árulta szellemes és kormányellenes szlogenekkel a hajléktalanok újságját.

2015. január 22. 07:40
Tamás Ervin
Népszabadság

Sütő most is tudta, hogy hol kell lennie. Ha sikerrel jár, ő lett volna hétfőn a huszonhatodik jelölt, aki nyilvántartásba vételét kéri a veszprémi időközi választásra. Ötszáz szignó az aláírásgyűjtő íven elég lett volna. Ha valahol, a képviselő-jelölti startnál abszolút esélyegyenlőség van, ezt fedezik fel egyre többen, s éreznek késztetést a nemes vetélkedésen való részvételre. Sütő Kálmán, társaival együtt nyilván a kampányhoz is kapott volna némi anyagi segítséget, üzenetnek pedig elég lett volna annyi, amennyit a lapot árulva mondani szokott. Kár, hogy füstbe ment a terv. Ritka pillanat lett volna ez az életében.

De vége, egy hajléktalan esetében nincs helye álmoknak. A merész vállalkozás már az első menetben kudarcot vallott, rengeteg ismeretlen pályázó, érdemben nem létező szervezet szedte össze az ötszáz aláírást – ő azonban még százat sem, pedig annak idején Veszprémben vették ki a manduláját. Ettől függetlenül hálás első ajánlójának, a város alpolgármesterének, aki a Fidesz színeiben lett volna az ellenfele, mégis az ívre kanyarította a nevét. A gesztus számára jelzi: nincs veszve minden, talán még a hajléktalanok, elesettek ügye sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. január 22. 17:21
Mivan te ávh képű vörösagyvizű öskövület.Te akarsz majd ujságárus lenni a hajléktalan helyett?Rá férne a népszabadságra,mert a népszava után ti i9s mentek a lecsóba.
berzsian56
2015. január 22. 12:56
A Népszabó mai anyagi helyzetét tekintve ,nagy az esély rá, hogy te is ott fogsz kuncsorogni az aluljáróban Fedél Nélkült árúlva, bár ahogy nézem benneteket valahogy mindíg kisegít Mazsihisz. Egy kis töltött libanyakra még ilyen nehéz időkben is tellik, nem úgy mint a hajléktalanoknak. Érted te ezt miért van így , lassan száz éve?
lucabrasi
2015. január 22. 12:42
Annyira szociálisérzékenyek!érdekes módon mindig,amikor ellenzékben politizálnak.amint kormányra kerülnek,be kell látnia mindenkinek,hogy nincs ingyenebéd.
kérdés
2015. január 22. 10:10
Csak felfrissíteni tudom a nemisolyan régmúlt emlékeit. Úgy 2008 tájékán, a Jobbklikken már rendszeresen téma volt, hogy ki és hogyan tudja összeszámolni a bozótlakókat, a városok széleire húzódott fedélnélkülieket. Hányan lehetnek egyáltalán? Vajon mitől kerülhettek ilyen helyzetbe, hogyan lehetne felmérni az országnak ezt az egyre sanyarúbb állapotját? Tudom, emlékszem, mennyire tabu volt még akkor ez a téma. Volt olyan fórumtárs, azfix, akit győzködni kellett arról, hogy igenis van szegénység, számolatlanul az országban. Kellett hozzá bátorság is, hogy próbáljuk az okokat kutatni, hogy el kell kezdeni felszámolni...ugyanis a legalpáribb módszerekkel hazudta le az akkori kormányzás a tényt, hogy egy folyamat ez, amiben a legnagyobb hibát éppen a felelőtlen és pillanatnyi érdekeket kiszolgáló kormányzás véti. Pofa kell ahhoz, nem is akármilyen, hogy most szívhezszóló esszéket gyártanak, költenek akár abból a nyopmorból, amibe a népekete lenyomták. Szavak, szavak, és megintcsak szavak.....a szemfényvesztéshez szokott emberek hazudozása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!