A teremtmény életre kel

2015. január 30. 11:20

Antagonistánk egy minden lében kanál újságíró lesz, aki egy ravasz ügyvéd segítségével azért mégiscsak ki akarja fürkészni, ugyan mire költik a Nemzeti Bank teremtményei alapító atyjuk pénzét.

2015. január 30. 11:20
Nehéz-Posony Márton
Kapitalizmus

A példa kedvéért ezt az állami intézményt nevezzük Magyar Nemzeti Banknak. Oly sokévi bezárkózás és néma szolgálat után végre elérkezettnek látja az időt, hogy teremtő energiái immár valódi alkotásokban öltsenek testet, s elhatározza, hogy létrehoz öt alapítványt, amelyek feladata az új, a hamarosan világszerte egynek és igaznak elfogadott közgazdasági tanítások hirdetése, amely tanok végre túllépnek a kereslet és kínálat vagy a bevétel-kiadás-egyenleg-nettó vagyon összefüggéseivel, a szerződéses szabadság fogalmával, illetve a pacta sunt servanda elvével leírható ósdi modelleken.

Könnyen belátható, hogy az a kétszázegynéhány milliárd (a nagyságrend nem tévedés) forint, amelyet a fenti nemes célokra az alapítványok teremtőjüktől kaptak, csak a mindenben a negatívumokat kereső örök huhogóknak tűnik soknak, nyilván csak első látásra. És micsoda olcsó demagógia ezt az összeget összevetni például a közoktatásra fordított pénzekkel!

De szőjük tovább a történetet. Antagonistánk egy minden lében kanál újságíró lesz, aki egy ravasz ügyvéd segítségével azért mégiscsak ki akarja fürkészni, ugyani mire költik a Nemzeti Bank teremtményei alapító atyjuk pénzét. Az e sorok írásakor még többé-kevésbé létező jogintézményt veszi tehát igénybe, és úgynevezett közérdekű adatigényléssel fordul mind a Nemzeti Bankhoz, mind pedig az aranyos kis alapítványokhoz, ugyan mondanák már el, kik és milyen szempontok alapján, milyen összeget nyertek el az alapítványok pályázatain.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2015. január 30. 18:08
Noná! A 12 tonna arany eladása nem volt üzletelés!
balbako_
2015. január 30. 14:25
A Jegybank független ergo coki onnan! Egyébként oktatásra megy ez gond?
madarasi.abel
2015. január 30. 14:18
itt a törvény: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=163468 Melyik paragrafus szerint feladata a közgázképzés biztosítása? Segíts, kérlek, mert én nem találtam rá.
OberEnnsinnen
2015. január 30. 13:27
Ha a magyarok közösségének vagyona gyarapodik, az egy zárványkisebbség számára kosszú ideje, folyamatosan, így ma is problémákat, szellemi traumákat okoz. Ez a jelenség a világban egyedülálló és minden életbölcsességgel ellentétes. Miért teszik ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!