Orbanmellszobor.hu

2015. január 31. 11:40

Nem a miniszterelnököt hibáztatom a szobor-bizniszért, de a rendszerét már igen Igen, már ez is van: interneten rendelhető Orbán. Gipszből.

2015. január 31. 11:40
Lendvai Ildikó
Népszava

„Újabb állomáshoz érkeztünk. Mára Orbán személye jelenti a szavazótábor szinte egyetlen összetartó kapcsát. Először a tábor közös programja tűnt el, hiszen már program se készült. Aztán a keresztény szentkoronára gondolatban rábiggyesztett pogány turul jóvoltából a követhető egységes ideológia is. Majd szétfoszlott a közös ízlés és kultúra, hiszen Márait és Wass Albertet már nemigen lehetett ugyanazon a parnasszuson elhelyezni. Utoljára a vezérkar egysége bomlott meg, régiek és újak, atlantisták és oroszbarátok, »urizálók« és a miattuk morgók nyilvános konfliktusaival. Egyetlen dolog maradt, ami az olvadozó, széteső tábort úgy-ahogy egybe kapcsolja, és az maga Orbán Viktor. Fritz Tamás el is szólta magát, amikor azt hányta az új Demokratikus Kerekasztal szemére, hogy az nem volna hajlandó Orbánnal tárgyalni, hiszen – vallja be a békemenet főideológusa – ma már ő az egyetlen, aki a tábort összetartja.

Ez egyelőre elegendő kapocs. Nem szabad lebecsülni. Egy ideje gyengülni látszott, de érdemes felfigyelni rá, hogy a megbillent glóriát újabban ügyesen elkezdték visszaigazgatni. Európa fél a terrorizmustól, a váratlan pénzügyi krachoktól. Nálunk ilyenkor még nagyobb a félelem és még kisebb az önbizalom. És itthon sokkal több mindentől lehet félni: szegénységtől, lecsúszástól, a goromba főnöktől, a garázda szomszédtól, a BKV-ellenőrtől, a polgármestertől, a munkahely, a közmunka, a segély elvesztésétől. Sokan menekülnének az újfajta rendpártiságba.

Védelmet és biztonságot akarnak, az erő ígéretét, szinte mindegy, hogy milyen áron. A hűbérúrnak szolgálni kell, de bebújhatunk vára fala mögé. És egyre többen akarnak majd oda visszabújni, ha a demokratikus erőcsoportok a vágyott rend helyett maguk is zavart és gyengeséget mutatnak, és nem tesznek új társadalmi ajánlatot a rend demokratikus modelljére, amelyben a folytonos handabandázás és ökölrázás helyett a jogbiztonság és a szociális biztonság nyújt védelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. február 01. 12:53
Ezt már kommentelni se érdemes.
Peter8811
2015. február 01. 08:29
Ildi mama, most képzeld el, mi lenne ha Adolf Hitler is kiugatna a koporsóból! Neki még lenne is miért, mert megcsináltátok azt a 22.000 milliárd adósságot amit megjósolt " Ahol túlsúlyba jutnak a kommunisták az államhatalomban, azt az országot eladósítják!".
atila68
2015. február 01. 07:31
No és mesélj Ildikó mennyi a bevétel a gipsz mellszobor biznicbő'?
Ouroboros
2015. január 31. 22:23
Szijjártósban vagy Kovács Eh Zoltánosban nincs? Rendelnék olyat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!