Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A tizenkét halottról

2015. január 08. 12:22

Én is Charlie vagyok, csak nem biztos, hogy a ti Charlietok. Mert én nem hiszek a feltételek nélküli szabadságban, legyen az sajtó-, gondolat- vagy szólásszabadság.

2015. január 08. 12:22
Hortolányi Gábor
Facebook - A Kígyó biciklizik

„Néhányan köztük Apostolok voltak. Sötét apostolok. A kivagyiság, a félreértelmezett liberalizmus, szabadság és szabad sajtó, elcseszett apostolai, akik pofonért tartották az orcájukat, miközben testőrök vigyáztak rájuk. A többiek járulékos veszteség. Tehetetlen vétlen áldozat.

Megölték őket. Barbárok, barbár cselekedete. Vérbosszú.

A világ most habzó szájjal kiált vallási terrorizmust, a helyett, hogy önvizsgálatot tartana, miszerint ki a valódi felelős? Vagy kik a felelősök. Mert számomra nem teljesen egyértelmű, hogy „azok a rohadék arab muzulmán gyilkosok”. Pedig azok nyilván. Gyilkosok. És a mi túlkomplikált világunk nem akarja megérteni, hogy egy kis vallásgyalázás után vajon miért is jön terror, mikor csak jópofák akartunk lenni. (...)

Én is Charlie vagyok, csak nem biztos, hogy a ti Charlietok. Mert én nem hiszek a feltételek nélküli szabadságban legyen az sajtó, gondolat, vagy szólásszabadság. Abban hiszek, hogy a szabadsághoz meg kell érni és fel kell nőni hozzá, és a szabadság más sérelmére nem gyakorolható...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 09. 14:06
botto [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 8. 18:40 Én se olvasok bayerzsoltot mert nem tetszik es messze all a tetszesi indexemtol. Ennyi. Akinek nem tetszik valami ne olvassa." Jogos, szóval spongyát rá. És a lövöldözésre is, végül is nem magát lőtték le.
Bánegressy
2015. január 09. 11:16
Részben ebből is levezethető lenne egyfajta közelítés a megoldáshoz: http://mandiner.hu/cikk/20150108_jobbklikk_ot_pont_a_parizsi_verengzes_kapcsan pl.: az ilyen terroristákat és általában a terrorizmus kapcsán a politikai helyett a kriminális megközelítést erősíteni, azaz a médiákban fellépni a terroristák és a mögöttük állókkal szemben politikailag, de hangsúlyozni, ezek bármit elkövetnek az az európai értékrendben a legsúlyosabb megítélés alá eső, aljas indokból elkövetett bűncselekmény és elsősorban az, nem pedig vallási/kulturális értékrend védelmezése. Én ezt roppant fontosnak tartom. A szerveknek és az igazságszolgáltatásnak ebben következetesnek kell lenni. (Nekik fizetjük az adót) A megelőzésben felhasználni az együttműködni hajlandókat és el kell kezdeni a vallásokat és kultúrákat úgy közelíteni, h Európában az európai szerepe a domináns. Nem muszáj, h ez tetszen, de tágas az arab/iszlám világ. Egyébként a megoldás nyilván drága, hosszú, idő- és türelemigényes, a bevándorolt iszlámok irányába. Drága hosszú, idő- és türelemigényes + áldozatokat követelő a frontokon. Előbb utóbb(mihamarabb) el kell érni, hogy a betelepedett iszlámhívők révén fel lehessen mutatni az arab világban, hogy a választásuk egy értékrend választása volt(mert ha nem az kudarc) és, hogy a bűn az ott is bűn, ahol más az értékrend.
Bánegressy
2015. január 09. 09:05
Te nem Charlie vagy, csak egy teleszart búvárruha. Ennek az írásnak pedig az az értelme, h a szélsőségektől úgy védhetem meg a saját tyúkszaros életem, törpelelkű egzisztenciám, ha a legagresszívabb szociopata tömeggyilkosok szempontjait igyekszem melengetni (úgyis előbb utóbb kikelnek) azokkal szemben, akik (egyébként a saját személyes szabadságom védelmében is) túllépnek egy intellektuális határt [ jelzem a világ fejlődésének a frontharcosai mindig is ezek a fajta emberek voltak, mégha utólag félre is magyaráztak néhányukat(pl.:Jézus)] Viszont ennek a túllépésnek az eredményeképpen mindenki számára végképp bizonyossá kellett válnia, hogy magával az emberellenes és vallásellenes gonosszal állunk szembe. Kivéve te, meg a mandiner "jobbik" fele. A te képzeted; hogy a világ nem úgy működik ahogy néhány liberális szabadgondolkodó megálmodja, annak az igazolása, hogy akkor majd a vallások, hitek, dogmák, függőségi rendszerek fognak egymással szembekerülni és bár ennek a következtében biztosan nem fejlődünk, de ennek az eredménye ugyanúgy a HALÁL. Neked meg anélkül fogja a rák kirágni a beled, hogy megpróbáltál volna egyértelműen állást foglalni a jó és a rossz közül ö-ö-ö az igaz mellett.
Willard
2015. január 09. 06:31
A rendőr kivégzését bemutató amatőr felvételen a két fegyveres beül a két kinyitott első ajtón keresztül az autóba és elhajtanak. Miféle harmadik sofőrt kaptak el a hírek szerint? A videó szerint ketten voltak, a harmadik legfeljebb hátul ülhetett volna. De akkor nem ő volt a sofőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!