Arról, hogy mi a baj Maksával és mi a baj terroristákkal

2015. január 10. 19:03

Szőnyi és a Magyar Nemzet valójában azt mondja, hogy egyén, korlátozd a saját szabadságodat egy magasabb cél érdekében, amit majd mi megmondunk hogy micsoda.

2015. január 10. 19:03
Bohus Péter
Index

„Amikor a Heti Válasz  vagy a Magyar Nemzet cikkeit vitatom, akkor két teljesen eltérő világ találkozik, de a szólásszabadság keretein belül. 

Szőnyi Szilárd a Válaszban és a Magyar Nemzet arra a következtetésre jut, hogy inkább ne sértsünk meg másokat, és akkor majd attól sem kell félni, hogy valaki lelő minket, az egyént, azt a személyiséget, aki magát saját gondolatai kifejezésében látja. Ez maga a naivitás, bárgyú okoskodás, ami túl sokat árt, ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk. Azt próbálja meg elhitetni velünk, hogy a világnak nem az erőszak, hanem mi, szabadságban hívő emberek vagyunk az igazi baja.

Nem azt vitatom, hogy Szőnyi ne sajnálná a lelőtt rajzolókat, de érveiből az következik, hogy van valami nagy, közös értékportfólió, eszme: a vallás és a vallási érzékenység, amit az egyén elé kellene helyeznie mindenkinek, mert ha nem ez történik, akkor teljesen természetes még az ilyen véres kimenetele is az ügynek. 

Szőnyi és a Magyar Nemzet valójában azt mondja, hogy egyén, korlátozd a saját szabadságodat egy magasabb cél érdekében, amit majd mi megmondunk hogy micsoda. A Charlie Hebdo és Európa meg épp azt mondja, nem kérünk az ilyen korlátokból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. január 12. 03:18
Az ideális valahol középen van. Személyében valóban nem kell senkit sem sértegetni, de a vélemény nem egy másik személyről, hanem például a vallásról vagy akármi nem személyes dologról nem sértés. Mindenki maga dönti el, hogy mire sértődik meg, ezt a vélemény alkotó - ha ugye nem személyes kérdésben nyilvánít véleményt, azaz nem a konkrét személyt sértegeti - nem tudja befolyásolni. Azaz ha valaki véleményt nyilvánít például egy vallásról azzal senki konkrét személyt meg nem sért, még az ahhoz a valláshoz tartozókat sem. Akiknek persze szívük joga megsértődni, amiért a kedvenc vallásukat kritizálták, vagy minősítették. De ezért hiba lenne korlátozni a szólásszabadságot.
kisalex
2015. január 11. 20:31
én nem kísérlem meg beleképzelni magam egyetlen egy harcias ezsmedogmatikus ember, csoport vagy közösség gondolatvilágába sem. ez az én bajom....je suis, que je suis
Andre1bp
2015. január 11. 19:55
Pont a Szőnyi pofázik, aki rendszeresen gyaláz más kisebbségeket.
kuwiq
2015. január 11. 16:29
Csak megemlíteném, hogy párhuzamosan folyt egy másik gyilkolászási akció is, egy kóser boltban. Azok nem közöltek semmit a prófétáról. Lehet, hogy nem zidók is vettek ott ezt azt éppen, ahogy nálunk a nem zsidók se vetik meg pl. a kóser szilvapálinkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!