Az én ügyem pimf ügy

2014. december 02. 09:18

Áderről az terjedt el, hogy ittas volt és mintha lövöldözött is volna. Ő akkor rajparancsnok volt egy aknavetős ütegnél, akkoriban pedig nem mindenkivel fordulhatott elő, hogy rajparancsnok legyen.

2014. december 02. 09:18
Vágvölgyi B. András
Index

Az én ügyem pimf ügy. Ezredsorakozó volt, én meg szivaroztam a sorban. Eléggé fellazult már a hangulat, ez volt az utolsó nap. Az egyik felettesem rám szólt, megpróbálta kiütni a kezemből a szivart. Végül valahogy eltörte. Én meg talán komcsiztam is egy kicsit, de azt biztos mondtam, hogy itt még az utolsó napon is megkárosítják az embert. Mivel ez nagy nyilvánosság előtt hangzott el egy Pap nevű századossal szemben, bevittek kihallgatásra. Ott meg rögtön mondták, hogy jaj, Vágvölgyi, tudom, ki maga. És húzták is elő rögtön a fogdapapírt.

A leszerelés napján páran voltunk bent fogdások, nyolc nap után szabadultunk amnesztiával. Ott volt egy csendes fiú, az Áder János is. Szóval a fogdában találkoztunk először, mi egy börtönkapcsolat vagyunk. Őt azért vitték be, mert ittasan lövöldözött. Nem pontosan emlékszem, lehet, hogy keverem, de mintha épp a '78-as argentínai futball-világbajnokság zajlott volna. Áderék egy külső fegyverraktár őrségét otthagyva elmentek egy közeli kocsmába megnézni az Argentína–Hollandia világbajnoki döntőt. Mintha ehhez kapcsolódott volna az eset.

A fogda előtt nem ismertem őt, nem egy egységben voltunk. Áderről az terjedt el, hogy ittas volt és mintha lövöldözött is volna. Ő akkor rajparancsnok volt egy aknavetős ütegnél, akkoriban pedig nem mindenkivel fordulhatott elő, hogy rajparancsnok legyen. Én például közlegényként szereltem le.

*

(Áder János közleményben tagadta Vágvölgyi B. András állításait.)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. december 06. 12:41
Vágvölgyi B. Úrnak ! Ön egy-két évvel fiatalabb nálam, és Ön gusztustalanul hazudik. Bárkiből lehetett tisztes, akit épp kinéztek maguknak vagy épp besúgó az elhárításnál, ha alkalmasnak gondolták. Ha Hmvhely akkor O. Szabó hadnagyról kellett hallania. Bár ilyen részleg minden alakulatnál volt. Ön is tudja hogy az előfelvett egy igen nemkedvelt kategória volt, úgymond tápos, akik messze többet tudtak és értemesebbek voltak akár egy frissen végzett hadnagynál, hogy arról már említést sem tegyek mikor újra már friss diplomásként vissza kellett mennem 7 hónapra mennyire bénák voltak a tisztek mind mentálisan mind szakmailag. ( Egy tiszt fölírt egy képletet, a vegyészek halálra röhögték magukat: öcsi te már rég meghaltál. Többet nem jött !!! ) Legalábbis ahol én szolgáltam Kalocsa és Lenti. ( Mellesleg megdöbbentem amikor megtudtam hogy Dömény hadnagy a BV parancsnokhelyettese lett és még Kanadába is kivitték nyelvet tanulni. Na ez ám a karrier cucilista tisztből ilyen magas posztra emelkedni. Oszt valami ügy mitt leváltották és nyudíjazták. Ennél már csak az volt röhejesebb amikor atomtámadáskor már nem emlékszem melyik őrhelyen elő kellett venni egy gittel zárt lepecsételt fadobozt és egy aluminium vonalzóval ,meg kellett mérni az atomfelhő átmérőjét. Tényleg elhitte valaki hogy egyáltalán megmenekül. Abban az időben senki nem hihette hogy rajtunk fordulna meg egy háború. kimondatlanul is megszállt ország voltunk. a tisztes jobb életünk 56-ból fakadt. Önnek ezt tudnia kell és nem félrebeszélni. Mellesleg az őrségben rengetegen elaludtak vagy megbuktak vagy nem, de az Állj ki vagy ? anyád forró levessel-re tán emlékszik vagy Surranó Lizire aki szabolcsi kiskatonákát olcsón repített a mennybe, bár több füle volt mint foga ahogy mondták. Üdvözlettel, Burmin tartalékos alhadnagy majd Für Lajos jóvoltából hadnagy
vigyor
2014. december 03. 08:40
Óóóóóóóóóó, aggodalomra semmi ok, hiszen itt marad nekünk Goodfriend, aki azért Szíriában már simán bizonyított, mint tudjuk.
catalina9
2014. december 03. 08:18
Ángyán Páván [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 2. 19:02 Az Index internetes újság információi szerint a párt választási felkészülésében részt vesz Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs volt főszerkesztője, aki kampányigazgatóként dolgozik az SZDSZ-nél, Geszti Péter zenész pedig tanácsadóként segít a szabad demokratáknak. " Uramisten, ez még ocsmányabb, mint gondoltam...
Ouroboros
2014. december 02. 18:49
Ez megvolt? http://hvg.hu/itthon/20141202_kormany_ellen_felszolalo_tanarra_csapott Gratulálunk az ÁVHírtévének, megint szintet lépett oknyomozásban. Derék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!