McCain és a magyarok

2014. december 07. 09:15

Elragadtatta magát, nagyot akart mondani, mert úgy érezte, bele kell rúgnia a demokrata elnökbe, aki budapesti nagykövetnek egy szappanopera-producert jelölt.

2014. december 07. 09:15
Nagy Iván Zsolt
Új Szó

Bele lehetne itt most menni abba, hogy mit is értünk, illetve mi érthető ős- vagy újfasiszta jelzőn, de ne tegyük. Egyfelől hely sincs rá, másrészt valószínűleg McCain sem ment végig ezen a gondolatmeneten. Maradjunk abban, hogy elragadtatta magát, nagyot akart mondani, mert úgy érezte, bele kell rúgnia a demokrata elnökbe, aki budapesti nagykövetnek egy szappanopera-producert jelölt, és ehhez kellett a megfelelő dramaturgia. Orbánról meg amúgy sem túl jó a véleménye, tehát ez így ütött. Hülyeség volt. Orbán Viktor nem fasiszta, és a diktátor is erős, noha egy-egy dél-amerikai autokrata vezér képe fel-fel rémlik, amint az elmúlt, lassan öt év politikai történéseit végignézzük.

Tévednek a most jubiláló magyarok is, bár őket a tények aligha rázzák meg, mert nekik bőven elég, ha valaki bevitt egy ütést (mert ez ütés volt és be is talált) a gyűlölt ellenfélnek, akihez ők szólni sem nagyon tudnak, nemhogy kínos perceket szerezni neki. A lelkesedésük azonban egyfelől olyan, mint amikor Gibraltáron ünnepet ülnek, amiért a világbajnok német labdarúgó válogatott kikap. Másrészt ugyebár ők is tudhatják, hogy McCain csöppet túlpörgött. Végül tisztában kell lenniük azzal is, hogy ez a kijelentés, ha már elhangzott, itt is marad, és bár Orbánról szól, de valahol a magyarokon is nyomot hagy. Ha másért nem, akkor azért, mert végül is ez az a nép, amely nemcsak megválasztott, hanem négy évvel később újra is választott egy »újfasiszta diktátort«, ráadásul nem egyszer, hanem pár hónap alatt háromszor! Klassz, legyünk büszkék!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. december 07. 13:39
Az eleje még rendben is van, tényleg nem kéne a vén szenilis idiótának a szavait felfújni. A cikk végén meg mégis felteszi a kérdést a szerző, hogy most ennek, hogy újfasiszta diktátornak adjuk a függetlenségünket, örülnünk kéne-e? Némi zavart érzek az erőben.
catalina9
2014. december 07. 12:54
Suicide forest [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 7. 09:48 McCain Obamába akart belerúgni, ez igaz,de ami ijesztő, az a nemzetközi zsidó lobbi elképesztő hatékonysága." "Jeff Blankfort úgy utal Washingtonra, mint „a cionisták legfontosabb megszállt területére” Igaza van. A cionista zsidók erősebbek, mint valaha. A cionista keresztények erőteljes támogatásával az izraeli érdekek biztonságban vannak. A cionista marok szorítását az amerikai közel-keleti politikában lehetetlen tagadni. Az nem áll Amerika érdekében, hogy mindig azt tegye, ami Izraelnek a legjobb. Az USA-ban nem az amerikaiak vannak hatalmon, hanem egy elit és lobbik, amelyek az engedelmességig pénzelik (és fenyegetik) a politikusokat. Természetes, hogy háborúkat viselni olyan országokban, amelyeket a legtöbb amerikai megkeresni sem tud a térképen, nem áll a nép érdekében. A mohó tőkések mellett van egy nagy tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor a háború indítékait keressük. Nagyon-nagyon sokan alábecsülik annak a szerepnek a fontosságát, amelyet a cionizmus játszik Amerika külügyeiben (és kisebb mértékben a belügyeiben is). Az USA egy „lobbykrácia” – egy állam, amelyben nagyhatalmú lobbik uralkodnak. A politikusok az ő pénzbeli támogatásuktól függenek, hogy egyáltalán valami esélyük legyen a választási versenyben..." Nos hát ezt próbálja elmaszatolni az értelmiség, a zsurnalisták, esztéták, rendezők Konrádok, Hellerek, stb. stb. és ezt leplezte le Udo Ulfkotte a könyvében: „Ulfkotte: a német médiát a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke irányítja az USA szája íze szerinti transzatlanti kapcsolatok és Izrael érdekében."
catalina9
2014. december 07. 12:49
tango47 [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 7. 11:34 Szerintem maga sem hiszi el azt, amit ír! (legalábbis remélem)" Lehet, hogy elhiszi, de mindig téved!
catalina9
2014. december 07. 12:47
Fahrenheit 451 [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 7. 12:01 ha most nem adja elő az EU és az USA a korrupciós bizonyítékait.." Fahrenheit maga viccel! Junckert után ugyan mit adhatna elő az Eu, örül ha takargatni tudja a szeplőit. Az USA, nos hát az egy külön szám, olvasson egy csöppet: "..Nincs visszatartó ereje a giga-összegben kirótt pénzbüntetésnek. Sokkal célravezetőbb volna a szabálytalan bankok és nagyvállalatok vezetőit büntetőperbe fogni és elítélni – derül ki a Virginiai Egyetem jogi professzorának legújabb könyvéből, amely azzal foglalkozik, hogy miként úszták meg a pénzügyi válsággal kapcsolatos felelősségre vonást a nagybankok és a spekulatív alapok vezetői. Brandon Garrett professzor a legsúlyosabb pénzügyi visszaéléseket szedte össze, és a vezetőkre kiszabható börtönbüntetés helyébe kialkudott háttér-megállapodások és pénzbüntetések sorsát követte..." Na és akkor nézzük a hazai tisztakezűeket, Zuschlag, Simonm, Hagyó, Wieszt, Hiszékeny után...még van pofájuk korrupcióról beszélni, úgy, hogy ötödik éve erőlködnek többek között a tisztakezű Don Soros pénzén, vagy valamit kitermeljenek a Fidesz ellen, és SEMMIT nem tudtak összehozni, csak egy hebegő habogó összevissza dumáló Jóbarát komisszárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!