Most jött el az ideje?

2014. december 10. 07:35

Atomerőművet építeni tehát trendszerű, ám ez nem jelenti azt, hogy magától értetődő. Nem is lehet az, amíg a közvélemény joggal kevesli az információt, a kormány pedig a transzparencia megteremtése helyett titkosít.

2014. december 10. 07:35
Erdősi Csaba
Magyar Nemzet

„Vannak országok, például Svájc, Németország és Olaszország, amelyek a fukusimai erőmű balesete után teljesen elfordultak a nukleáris energiatermelés fenntartásától, mások ugyanakkor a magyar kormányhoz hasonlóan ebben látják a versenyképességük zálogát. Jelenleg mintegy hetven építés alatt álló blokkot tart számon a Nukleáris Világszövetség, és a következő évtizedekben további mintegy 300 építését, illetve tervezését kezdhetik meg. Atomerőművet építeni tehát trendszerű, ám ez nem jelenti azt, hogy magától értetődő. Nem is lehet az, amíg a közvélemény joggal kevesli az információt, a kormány pedig a transzparencia megteremtése helyett titkosít.

Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos rendkívüli jelentőségűnek nevezte az aláírt szerződéseket. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy mint minden hasonló méretű beruházást, a paksi bővítést is be kellett jelenteni az Európai Bizottságnak. Ez meg is történt, hivatalos reagálást ugyanakkor még nem kaptunk. A Déli Áramlattal történtek árnyékában így csak remélni tudjuk, hogy számunkra is valóban most jött el az ideje egy ilyen horderejű döntés meghozatalának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. december 10. 12:54
Tintamin [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 10. 11:21 Csűcsra jár a fideszes pénzszivattyú." leplezze le Elvtárs! Addig is olvasson: "..A Privát Kopó szeptemberben (tehát még az amerikai kitiltási ügy előtt) azt is megírta, hogy az áfacsaló cégláncolat egyik legnagyobb vásárlója az amerikai tulajdonban álló, budapesti székhelyű Bunge Zrt. volt…. A PestiSrácok internetes oldal november 5-én közölt részleteket Dömény jegyzeteiből. E szerint az MSZP pártkasszájában landolt a 2010 előtti, 18 milliárd forintra taksált áfacsalás-sorozat „jövedelmének” egy része. A vállalkozó azt írta: „A 2006–2008-as évben a Belar a. s., a Belagra Hustopece a. s. és az Agropodnik Trnava a. s.-nek nem kifizetett takarmányok ára részben az akkori kormánypárt, az MSZP kasszájában landolt. Cserébe a Molnár Istvánhoz köthető Balaton Meat Kft. vissza nem térítendő juttatásokat kapott a magyar államtól”. (A Balaton Meat Kft. vágóhíd építésére 850 millió forint állami támogatást kapott a Gyurcsány-kormány jóvoltából – a szerk.)...." Jön az újabb égés Elvtársak!!!
catalina9
2014. december 10. 12:51
Nem is lehet az, amíg a közvélemény joggal kevesli az információt, a kormány pedig a transzparencia megteremtése helyett titkosít." Hű be szép, igazi ballib szellentés..szabadság, transzparencia, mi kell még. Azért elnézem, hogy ugyanezek az álságmendszerek hogy hisztiztek mikor az Ökotárs transzparenciájáról volt szó.
Tintamin
2014. december 10. 11:21
Csűcsra jár a fideszes pénzszivattyú. Titkosítani, mint az olajügyi aktákat: nehogy kiderüljön, hogy felsővezetők, kormánytagok, miniszterelnökök állami (pontosabban saját) segítséggel tolnak haza milliárdokat. Okádnom kell.
ppix
2014. december 10. 10:07
Hát, most hogy Mordor recseg ropog, kurvára kérdéses, hogy lesz-e valami hitel valaha. Saját maguknak hidat építeni nincs pénzük, atomerőműre pláne nem lesz: http://www.themoscowtimes.com/business/article/russia-eyes-infrastructure-bonds-to-finance-bridge-to-crimea/512724.html Nem csoda hogy titkosítani kell mindent, kamu és lopás az egész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!