Dárdai megy. Dárdai marad. Mi ez a hiszti?

2014. november 19. 17:32

Dárdai nem hazudik, nem terel, arról beszél, ami van.

2014. november 19. 17:32
Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

„Dárdai Pál rém szuggesztív ember. Nem hülye, motivált, oda kell rá figyelni. Sőt: érdemes rá odafigyelni. Ebből az embertípusból egyre kevesebb van Magyarországon, a magyar futballban meg pláne: láttunk max 3-at az elmúlt 30 évben. Dárdai labdarúgóként nem volt egy Messi, de még egy Váczi Zoli se, viszont az akarati tényezőknek csúfolt kötelességtudat terén világbajnoki szinten teljesített, ezért is lett klubikon a berlini Hertha csapatánál. Aztán német ifiedző lett, aztán nemrég ideiglenes magyar szövetségi kapitány.

A magyar nemzeti tizenegy edzőjeként megfelelően teljesített, de nem szenzációsan: ez a jelző akkor lenne használható, ha nyerünk Bukarestben, gurítunk néhányat Feröeren, meg itthon kitömjük a finneket. Nem ez történt, de a magyar szurkolók mégis beleszerettek ebbe az emberbe, ami egyébiránt abszolúte érthető: nem hazudik, nem terel, arról beszél, ami van, és képes a sz@rból kibányászni néhány értékes, újrafelhasználható képződményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. november 20. 11:32
A finnek ellen legkevesebb négyet kaphattunk volna vagy, ha a Feröerre szigetek csapatának ha sikerül másodszor is kapura lőnie, ott is odakozmálunk. Az oroszok ellen az első félidőben sehol sem voltunk, az oláhok ellen meg Jóisten is velünk volt ezennel! Ne képzelegjünk, a jó szerencsénk nem fog minket mindenkor győzelemre vezetni, itt tényleg nagy szaktudású edzőre van szükség, aki lehetne Bölöni, Fazekas Laci vagy Tomiszláv Szvics! Higgyétek el, itt a magyar művelődési értékeken keresztül kiteljesedő évezredes múltat maga mögött tudó másodlagos rejtett magyar tudattal rendelkező Kárpát-medencében, egyes-egyedül csupán az itteni minket körülvevő balkáni népekben van meg az az őserő, amelyet, ha belénk is sikerül maradéktalanul átplántálni, teljesen biztos, hogy újból a régiek lehetünk akár még a fociban is. És erre a realitásra Nicolici legutóbbi remeklései felhívják a figyelmünket. A másik gond továbbra is az marad, hogy hogyha nem leszünk képesek cirka 75%-ban egyetlen csapatból építkeznünk, mint teszi azt az oláh válogatott, amely majdhogynem 110%-ban a mostani és egykori Steaua-s játékosokra építkezik, eladdig ne is reméljünk komolyabb javulást a nemzetközi sikerek elérése terén! És figyelem, mert oláhék már most készülnek arra, hogy a budapesti meccsen a félig magyar, de magyarságát nem sokra értékelő, Bölöni felfedezettjével Keserű nevűvel veressenek meg minket!
Apáczai
2014. november 20. 06:29
Valamivel ki kell tölteni a műsoridőt...
alex44
2014. november 19. 18:36
Nehéz döntés ez a Dárdaynak, mert ha a kihívást vesszük akkor nyilván a válogatott lenne a cél ,de ha a másik oldalát nézzük a dolognak ott van a biztos anyagi egzisztenciát kínáló Hertha, ahol szerintem fele akkora idegeskedés mellett dolgozhatna mint itthon,szóval azt is megérteném ha visszamenne Németországba, de a szívem mélyén azt se bánnám ha maradna.
Lion
2014. november 19. 17:51
Talán okosabban tette volna ha el sem vállalja. Így csak egy újabb csalfa, vak remény maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!