Magyar szemmel

2014. november 21. 13:51

Magyarország független, szuverén állam. Őrzi érdekeit, értékeit. Nem adjuk el magunkat, kiállunk magunkért, és megvédjük a sajátjainkat. Ez alapelv, amiből nem lehet engedni.

2014. november 21. 13:51
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezlet XIII. plenáris tanácskozásán határozottan fogalmazott: Magyarország kiáll keleti szomszédja területi szuverenitása mellett. Kifejtette, a nemzetközi jog tisztelete mellett ebben van nemzeti önérdek is, a magyar nemzetstratégia sarkalatos pontja, hogy Magyarország és Oroszország között »legyen valami«, »mondjuk Ukrajna«, amely otthona lehet a 200 ezres kárpátaljai magyarságnak is.

A kormányfő rámutatott, az idei évben a geopolitikai megközelítés vált elsődlegessé, aminek egyetlen racio­nális kérdése van: ki nyer és ki veszít? Ami ma történik, azzal Európa, Magyarország és Ukrajna is veszít – mondta, megerősítve: nem szeretnék, ha a változások visszavinnének a hidegháború és hidegbéke korszakába, ennek visszatértét a Kárpát-medencébe Európában és Közép-Európában senki sem akarja. 

Magyarország független, szuverén állam. Őrzi érdekeit, értékeit. Nem adjuk el magunkat, kiállunk magunkért, és megvédjük a sajátjainkat. Ez alapelv, amiből nem lehet engedni. Magyarországnak meg kell védenie a határon túl élő honfitársait. Ez kötelesség. Amennyiben ezt bárki megkérdőjelezi, talán nézzen körül a fejlett világban, ahol fel sem merül, hogy állampolgárait nem óvja meg egy ország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2014. november 21. 22:50
Vajon a szemész irna föl neki magyar szemüveget , hogy lásson is necsak nézzen?
mr. dzsidzsato
2014. november 21. 14:06
szokásos hírlapos röfögés. NEM LESZÜNK GYARMAT HEJJ!
yanoo
2014. november 21. 13:57
" Magyarország független, szuverén állam." Na, idáig olvastam.Ha ilyen orbitális hazugsággal ( vagy mondjuk jóhiszemüen, tévedéssel, vagy tudatlansággal)kezdődik egy cikk, milyen lehet tovább? Miféle konklúziót lehet levonni egy alapvetően téves kiindulásból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!