Egy következményekkel teli ország

2014. november 13. 09:56

Csak szeretnénk, ha ennek nem lenne következménye, de nincs olyan szerencsénk. A teljhatalmat tőlünk kapta, a felelősséget vállalni kell. A legjobb, ha lemondunk mindannyian.

2014. november 13. 09:56
Gomperz Tamás
hvg.hu

Másban sem élünk, mint következményekben. Legfeljebb ritkán látható az összefüggés olyan pontosan, mint amikor az adóhatóság elnöke nyilvánosan alázza meg az egész államigazgatást, magával együtt. Persze, hogy nem tud egy szót sem angolul. Más a funkciója a rendszerben. Az, ami miatt kitiltották Amerikából.

Miért ne lenne ennek következménye? Mármint annak, ha egy országot olyan személyek irányítanak akikben az l. simon lászlói értelemben vett magabiztossággal találkozik a szakmai felkészültség minimuma a pártlojalitás maximumával. A tankerületektől az állami vállalatokon át az alkotmánybíróságig az összes végrehajtó pozícióban egy-egy Vida Ildikó ül. És ez még semmi. Abba a legdurvább belegondolni, hogy ugyanaz a személy, aki Matolcsy Györgyöt, Szijjártó Pétert, Kerényi Imrét, Hoffmann Rózát, tehát az összes Vida Ildikót kinevezte, hasonló szellemi erővel dönt atomerőműről, gimnáziumi helyekről, vasárnapi nyitvatartásról, valamint mindenről.

Őt viszont mi neveztük ki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2014. november 13. 14:48
Mindenki, aki nem tud angolul, monnyon le!!! Kunhalmival az élen.
citizen queen
2014. november 13. 14:12
Annak miért nincs következménye, hogy Ónody éveken át álnéven publikált a hvg-be, megtévesztve az olvasókat, és etikátlanul visszaélve azzal, hogy nem a saját neve alatt írogat?
luga
2014. november 13. 12:52
Gombperecnek gyurcsány kellene, meg veresjani,hagyómiki,meg a kormányzati jósda. A legtehetségtelenebb MNB elnök is az övé lehet.
KannibálTatárÚr
2014. november 13. 12:31
Mindez annak a következménye, hogy Gombperec hídlakó túl sokat lopott és kisebb tolvajokat választottunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!