Elfüstölt milliárdok

2014. november 18. 18:20

A nemzet tüdejét leginkább a külföldi tulajdonú dohánygyárak veszélyeztetik. A magyar ember szervezetét például a magyar tulajdonban lévő Continental cigiüzem termékei sokkal kevésbé rákosítják, mint a multiké.

2014. november 18. 18:20
Bihari Tamás
Népszava

„A dohányzás bizony valóban árt az egészségnek. Ám a törvényjavaslatnak a reklámadóhoz kísértetiesen hasonlító sávos megoldásából az derül ki, hogy a nemzet tüdejét leginkább a külföldi tulajdonú dohánygyárak veszélyeztetik. A magyar ember szervezetét például a magyar tulajdonban lévő Continental cigiüzem termékei sokkal kevésbé rákosítják, mint a multiké. Legalább is, nekik a töredékét kell majd adóban kifizetniük, mint versenytársaiknak.

A különös egészségügyi jelenség magyarázatai között szerepelhet például, hogy állítólag a Continental tulajdonosai jó kapcsolatokat ápolnak Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Az adótörvény módosítást kezdeményező fideszes Szatmáry Kristóf képviselő szíve azért még sincs kőből, mert nem mindenkinek kellene a legújabb extra büntető adót fizetnie. A bagót nem éppen bagóért árusító trafikosok fellélegezhetnek: rájuk nem lenne érvényes a füstadó. Az pedig szintén Szatmáry képviselő mellett szól, hogy ebben az elidegenedett, individualista világban is számára első a család. A családja, amelyiknek összességében éppen tucatnyi trafik van az érdekeltségi körében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. november 18. 19:21
Ezt a büdös életben nem fogom megérteni, hogy miért fáj a külföldiek baja a posztkomcsiknak. Normális országban ezt példaként állítanák, de itt?
pitypang1125
2014. november 18. 19:16
Nem kell megint a rizsa.többet fizet a Continentál is, a forgalmazása méretétől függően: Az adószámlákat mindig a bevételek függvényében határozzák meg, olyan nincs hogy az egyik ennyit a másik annyit fizet! Pont annyival fizet többet a multi amennyivel magasabb a részesedése a piacból! Nem kellene annyira sírni a profitjaikért.
Rockpapa
2014. november 18. 19:14
Hülye Népszava,barom liberálisok.Nem értik meg miért utálja őket mindenki.Most is a külföldi cégekért aggódnak.
drkovax
2014. november 18. 18:57
ÁRBEVÉTEL ARÁNYOS ADÓZÁS (az általatok preferált lépcsős, progresszív változatban). Akkor mi is a baj ? Majd ha a Continental ugyanakkora forgalmat bonyolít mint Ph.M. akkor ugyanannyi adót is fog fizetni (és ehhez a törvénynek sem kell megváltozni) ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!