Elszigetelt ország?

2014. október 20. 19:04

Nem tudni, Orbán Viktort az utóbbi időkben milyen szúnyogok csíphették meg, mi ösztönözhette ilyen külpolitika kiötlésére és követésére, de hogy mindez mennyire szerencsétlen volt, nem kérdéses.

2014. október 20. 19:04
Várkonyi Tibor
Népszava

„Mintegy mellékszálként hangzott el az ATV híradójában, a kitűnő külpolitikai újságíró, Bombera Krisztina washingtoni tudósításában, hogy az Orbán-kormányra várhat még egy nagyon kellemetlen, nagyon súlyos diplomáciai következmény. A friss botrány, a »tízek« kitiltásán túl az észak-amerikai földrészről. Nem tudtunk róla, vagy csak nagyon kevesen, hogy az Óceánon túl létezik egy érdekes szervezet vagy tömörülés, a neve Demokráciák Közössége. Ahogyan kiderült, amerikai demokraták alapították, nem hivatalos szervezet, inkább amolyan érzelmi jellegű, az eszme és a gyakorlat védelmében. Meghívták Magyarországot, és három éve, beválasztották a kormányzó tanácsba is, ha jól értjük, a vezetőségbe.

Néhány hónapja - ez is Bombera tudósításából derült ki - a Közösség alaposabban vette szemügyre, hogyan is alakul Orbán Viktor kormányzata alatt a Duna-menti demokratikus gyakorlat. Az alaptörvény elfogadásától, általában a jogrendszer alakulásán keresztül a holokauszt megítéléséig, szinte mindenütt, ahol emberi jogok, szabadságok kerülnek szóba. A vizsgálat, ha egyáltalán ennek nevezhető, nem éppen rokonszenves következtetésekre jutott. Decemberben tűzik majd napirendre a kérdést, szóba jöhet tagságunk is. Maradhatunk-e a kormányzó tanácsban, egyáltalán a Közösség résztvevői, mi legyen? Bombera szerint azt szeretnék igazán, ha maga az Orbán-kormány lépne ki önként és énekelve, ne legyen szükség újabb frontot nyitni, vonulna vissza. Ha így történnék is, aligha volna visszhang nélkül az egész.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy
2014. november 10. 21:04
A népszavás Várkonyiról most azt írják, besúgó volt: http://pestisracok.hu/varkonyi-tibor-akit-francia-allam-es-az-allambiztonsag-kituntetett/
briganti
2014. október 21. 11:46
Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, hogy a sajtóban kik is a hazaárulók.....
grad
2014. október 21. 09:19
Azért Tibi bácsi szép cirkuszt csináltatok, dehát ez is volt a cél. A szitu: az USA bejelenti, hogy pár embert kitiltott korrupció miatt, de neveket nem közöl. A magyar kormány teljesen normálisan neveket kér, de nem kap. Ezek után kb. olyan a helyzet, mintha mi döntöttük volna le az ikertornyokat. Ez a szerencsétlen Charles Simonyi is olyanokat dumál az ATV-n, hogy ennek katasztrófális következményei lesznek. ...mert neveket kértünk. Te Jóisten, hol élünk?!?!?! Nem lehet nem észrevenni, hogy ezek keményebb fokozatra kapcsoltak Orbánnal szemben. Látják, hogy belpolitikailag nem bírnak vele, most ezerrel fogják lőni külföldről. Sokkal jobban, mint eddig. Persze elfelejtik, hogy itt demokrácia van, és akik éltek demokratikus jogukkal, azok többsége rá szavazott. Sőt! Minál jobban "lövik" őt külföldről, annál jobban Orbánra fognak. Sok sikert, fiúk-lányok!
basatu
2014. október 21. 08:25
Az az érzésem hogy te hazabeszélsz,ugyan is az Orbán kormány külügyi síkon sok tekintetben az ország érdekeinek figyelembevételével lépett nagyon is jól.Nehogy már a hülye USA mánia miatt mi is háborúba keveredjünk ,és mi fizessük az USA és az unió hülyeségeinek az árát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!