Munkaalapú politika

2014. október 14. 09:12

Ettől függetlenül lehet tovább turnézni azzal a mesével, hogy a diktatúra ellenében föllépő demokratasereg egyesülése vezet a győzelemhez, ám ideje lenne a melóra, a tartalomra koncentrálni.

2014. október 14. 09:12
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„Ha igaza lenne az összefogás-szakértőknek, akiknek rendíthetetlen meggyőződése, hogy a voksok automatikusan összeadhatók, a »szövetséges« jelölteknek kellett volna konkurálniuk a győzelemért a Fidesz olyan lokális klasszisaival, mint a szavazófülkében szelfiző Bálint Antónia.


Csakhogy a politika nem egyszerű matematika. A közösség tagjai mérlegeltek, s azokra szavaztak, akik azt munkájukkal, teljesítményükkel kiérdemelték. Ezzel csattanós választ adtak azoknak is, akik olykor nagyvonalúan még az LMP által begyűjtött ikszeket is hozzáadják a három baloldali szervezet voksaihoz, s így kalkulálnak az eredménnyel. Egyébiránt az angyalföldi eset a választói racionalitást is mutatja: az adatok alapján sokan voltak, akik pártpreferenciájukat alkalmilag elfedték annak érdekében, hogy a városrészt azok irányítsák, akiknek munkájával elégedettek.

Szintén a teljesítményalapú politika diadalát jelzi Botka László szegedi és Gajda Péter kispesti címvédése: a két összefogással támogatott szocialista elöljáró meggyőzte a választókat, így már a testületben is nagy többséggel kormányozhat a következő öt esztendőben. És hát igen engedékeny, hovatovább impotens az a diktatúra, amelyiknél nemcsak nyerni, de támogatottságot növelni is lehet, azaz intézményes akadálya nincs az ellenzék visszatérésének.

Ettől függetlenül lehet tovább turnézni azzal a mesével, hogy a diktatúra ellenében föllépő demokratasereg egyesülése vezet a győzelemhez, ám ideje lenne a melóra, a tartalomra koncentrálni. Jellemző, hogy az újabb baloldali Mohács után Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök csodálatos eredményről értekezett, Gulyás Gergely fideszes képviselő viszont a szegedi zakó miatt bosszankodott.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. október 14. 17:24
A vakság teljes a baloldalon! Pető és társai szerint csak három helyen dolgoztak az országban/Szeged,XIII ker.,Kispest/ Csak ezt emlegetikJ Ja,hogy nincs is több említésre méltó.Istenem. Mindenki olyan kalappal köszön amilyen van néki! Pető és társai! Ez égés a javából!!!!!
Droite
2014. október 14. 16:46
Sot nemelyeknek tovabb lehet turnezni a " diktatura" van szlogennel, eddig sem vezetett sehova ezutan sem fog.
Otisz75
2014. október 14. 15:00
"hovatovább impotens az a diktatúra, amelyiknél nemcsak nyerni, de támogatottságot növelni is lehet" Régen minden jobb volt, már a diktatúra sem a régi... O75:)
Mich
2014. október 14. 12:49
"ideje lenne a melóra, a tartalomra koncentrálni"... ...ezt már a választás előtt megírhatta volna ez a görény... ...a bűzmirigyét meg kontrollálja jobban...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!