A Milla 10 évre hazavágott mindent

2014. október 22. 09:36

A Milla történelmi bűne egyértelműen az volt, hogy rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom.

2014. október 22. 09:36
Nuszbaum Tibor
Fent és Lent

„A Milla történelmi bűne egyértelműen az volt, hogy rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom. Ezek után jó ideig minden szerveződés gyanús lesz, ereje nem lehet akkora mint a kezdeti Millának. 

A Milla első október 23-i tüntetése után három évvel megint mozgolódik valami a mélyben. Az 1956 forradalom évfordulóján megint 
lesz civilnek mondott tüntetés. Most a Humán Platform hirdetett demonstrációt Tedd magad szabaddá címmel. A recept látszólag ugyanaz, mint ahogy a Milla meghatározta önmagát az elején. Éljük meg a közösségiséget, éljük meg a szabadságot, élesszük fel az emberekben az önrendelkezést, a bátor kiállást, aztán majd meglátjuk. Pártpolitika nuku, semmi buzulás. Érdekes lesz figyelni, hogy mennyire lesz sikeres a dolog, van-e tér a Millán túl, van-e még bizalom a népben az ilyen kezdeményezések iránt. 

Természetesen biztos van átfedés a Milla kezdeti tagsága és a Humán Platform által szervezett tüntetés személyi állományában. Ez nem feltétlen baj, a Millát sokan addig csinálták, amíg az be nem kurvult. A kérdés inkább az, hogy elkövetik-e ugyanazokat a hibákat, mint a Milla, és a rettegés foka belül lesz-e olyan nagy, hogy egy idő után csak össze kell fogni a patás Orbán leváltása érdekében azokkal, akik saját hiteltelenségükkel tartják hatalomban a pocakos ramszeszt. Vagy van-e értelme mesterséges falakat húzni a civilség és a politikai cselekvés közé. A közélet alakítása ugyanis akkor is politika, ha nem úgy hívjuk. Felfogja-e ezt valamikor a civil társadalom? Érdemes lenne-e élesen különválasztani akár megnevezésükben is azokat a civil szervezeteket, akik kizárólag szakmai munkát végeznek (VaLyo, Critical Mass, Magyar Kerékpárosklub, zöld mozgalmak) azoktól, amelyek valahol pártpolitikai célokat dédelgetnek? Az biztos, hogy utóbbiaknak el kell jutni odáig, hogy ne bújjanak a civil szó mögé, mert ezzel mérhetetlen károkat okoznak a szakmai civil szervezeteknek. 

Ha ez az október 23-i esemény annak szól, hogy első körben önterápiás módon ezeket tegyék helyre a fejükben a szervezők, akkor az nem lenne nagy baj.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. október 22. 15:12
A magyar társadalom undorodik. Undorodik az értelmetlen szaladgálósoktól, a társadalmat hülyének néző, még a féligazságokkal sem köszönő viszonyban lévő napi hazugságoktól. Undorodik az egyetemeket kuplerájjá alacsonyító , 15 évig egyetemistáktól. A társadalom okos, dolgos, értelmed fiatalokra és derűs, békés öregek látványára vágyik. Szeretnénk nyugodtan ünnepelni és nyugodtan dolgozni, értékelni a munkánk eredményét. Ehhez nem kell ennyi megmondóember, műbalhé és egyéb színjáték.
hátakkor
2014. október 22. 14:58
"Az 1956 forradalom évfordulóján megint lesz civilnek mondott tüntetés. Most a Humán Platform hirdetett demonstrációt Tedd magad szabaddá címmel" megint viharban, hidegben :) Most Gulyás fogja keresni Ferit, nem Mesterházy..
hátakkor
2014. október 22. 14:53
"rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom. Ezek után jó ideig minden szerveződés gyanús lesz, ereje nem lehet akkora mint a kezdeti Millának. " már eleve gyanús volt a neve is. 1 millió :) milyen sajtószabadásgért??!
Mich
2014. október 22. 12:20
"A Milla történelmi bűne egyértelműen az volt, hogy rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom." Végre egy érdekes és IGAZ felvetés, a mai blog-nyavalygásban...! És a lényege: Milla eladta "kilóra" szimpatizánsait Bajnainak és a Háttérhatalomnak... ezzel tökéletesen leleplezte az ott lévő álcivileket és elárulta a tényleges civileket...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!