A Tilos Rádió nyugodtan sugározhat

2014. október 19. 11:52

A rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait.

2014. október 19. 11:52
NMHH
Sajtóközlemény

A valóság az, hogy a Tilos Rádió az általa kérelmezett ideiglenes frekvenciahasználatra vonatkozó szerződés birtokában – amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsával megkötöttek – a rádió zökkenőmentesen folytathatja tevékenységét az eddig is használt, Budapest 90,3 MHz frekvencián.

Ez biztosítja, hogy a rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait. A most eredménytelenül lezárt pályázattal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a pályázó valóban alakilag több ponton hiányos vagy hibás pályázati anyagot adott le a hatóságnak, így – egy korábbi bírósági döntés értelmében – a Médiatanácsnak nem volt módja érvényes pályázatként elbírálni a pályázó dokumentációját.

A hatóság minden pályázó esetében egyaránt az adott pályázati felhívásban, illetve a médiatörvényben szereplő előírások mentén bírálja el a beadandó dokumentációra vonatkozó alaki és tartalmi követelményeket az egyenlő bánásmód és a jogállamiság elvét követve. Amennyiben a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására kiírt pályázat eredménytelen lesz, a pályázat az esetleges bíróság jogorvoslat zárultával vagy a jogorvoslati határidő elteltével újra kiírható lesz, amelyen természetesen a Tilos Rádió is indulhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bobbywatson
2014. október 24. 22:26
nahát, valaki kurvanyázás nélkül a fején találta a szöget! nem jósolok túl sok lájkot, fényes jövőt (egyik "oldalon" se)
barang
2014. október 24. 21:56
en csak aztnem ertem, hogy miert nincs olyan, hogy palyazatkiegeszites? biztos beszkennetek volna tilosek az urlapok hatoldalait is, ha megkeritek öket
Zokni
2014. október 21. 10:00
1. Amennyire tudom, az "elkülönített pénzforgalmi számla" MEGNEVEZÉS ÖNMAGÁBAN a nyitó fél számára átutalások elindítását NEM nehezíti meg semmivel. Amennyiben erről külön intézkedés történik, azt a banki gyakorlatban már NEM így hívják, tehát a kiírásban eme óhajt, és annak részletes (tartalmi, illetve időszakra vonatkozó) feltételeit közölni kell. 2. A kiírásban ÉN nem találtam arra utalást, hogy az üres hátsó lapokat be kéne szkennelni, annak ellenére - magam is láttam -, hogy a Tilos illetékese ezt "elismerte". 3. Rosszul tudja. A Klubrádió vesztesnek minősítése elleni pernek lényegi eleme a pontozás nyilvánvalóan indokolatlan, és elfogult módja volt, és csak másodsorban említette meg (miután egyáltalán az eljárásban betekintési joga nyílt rá) a formai kifogásokat is. Ezek a formai kifogások VALÓBAN az ellenfél pályázatának egyes oldalain hiányzó, vagy nem előírásos aláírásának a hiányosságaira utaltak. Most nem olvastam végig az okokat, DE a "közigazgatási perben" működő bíróság ez utóbbi érvelés alapján találta a KR érveit helytállónak. A következő menetben: "Ezek után az NMHH minden pályázónál, így a Klubrádiónál is megnézte, hogy alá vannak-e írva az üres oldalak." - írja. Igen ám, de ezt NEM tehette volna meg (nem kezdhette volna "újra" az eljárást), hiszen a határozata már megszületett a tárgyban. A vége egy az előbbiből következő jogszabályi, jogeljárásbeli csapda miatt lett kedvező a Rádiónak. Azt hiszem, a Bíróság jogi eszközökkel fogalmazta meg azt a tényt, hogy a Médiatanács nem pályáztatni akart, legalábbis a KR esetében, hanem csak úgy "meghatározni", hogy kinek jár frekvencia, és kinek nem. És a KR-nak "szerinte" nem. Tehát 1.-2. Az üres oldalakat IGENIS SZ. A. (vagy ott valaki az ő beleegyezésével) találta ki. Ugyanis az említett, és a bíróság által később elutasított, ismételt pályázati felülvizsgálatban mentek végig a Hölgy emberei a KLUBRÁDIÓ anyagán, és jobb híján az ÜRES oldalakról hiányzó aláírásokra hivatkoztak! (Az előbb említett hiányosságok az ellenfél gépelt oldalaira vonatkoztak...) Az ügy tehát MÉG ócskább... Resquiescat in pace, kedves...
tango47
2014. október 20. 13:12
Na nehogy már mentegetőzzenek az illetékesek azért mert a Tilos rádió képtelen egy pályázatot kitölteni! Biztosan azonos tanfolyamra jártak a PM-esekkel, akik meg a választáson nem indulhattak ilyen primitív hiba miatt valahol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!