Kapitalista ellenzéket!

2014. október 28. 16:07

Ha a magyar politika megmarad az újraelosztásról szóló ígéretek versenyénél, akkor egyre többen fogják külföldre költözésükkel kinyilvánítani, hogy ennek finanszírozásában nem hajlandók részt venni.

2014. október 28. 16:07
Nehéz-Posony Márton
Kapitalizmus

„Szerintem az ellenzéki politikai mondanivaló nem az úgynevezett »baloldali értékekből« (akármit jelentsenek is ezek), hanem a következő elemekből kellene, hogy álljon:

- A Magyar Köztársaság (!) elkötelezettségének megerősítése az emberi méltóság feltétlen tiszteletén, a jog uralmán és a szabad versenyen alapuló nyugati értékrend és szövetségi rendszer mellett;

- ebből következően a jogállamiság helyreállítása;

- az állami funkciók felülvizsgálata, az állami kiadások csökkentése érdekében, ennek keretében egyes, ma az állam által ellátott funkciók (oktatás, egészségügy, nyugdíj) esetében az öngondoskodás ösztönzése;

- a szociálpolitikában a rászorultsági elv következetes érvényesítése (ami éppen, hogy a mainál több forrást lenne képes juttatni azoknak, akik valóban rászorulnak, hiszen azoktól venné el a őket, akik nem szorulnak rájuk). (...)

Ezen elvi megfontolások következetes érvényesítése nélkül bármely ellenzéki politizálás megmarad az újraelosztás (osztogatás) valamilyen fajtájának képviseleténél, amiről egyrészt bebizonyosodott, hogy politikailag sikertelen (főleg a Fidesz gátlástalan szociális demagógiájával szemben), másrészt szükségképpen vállalhatatlan ígéretekre (»elkúrásra«) kényszerít.

Ha a magyar politika megmarad az újraelosztásról szóló ígéretek versenyénél, akkor egyre többen fogják külföldre költözésükkel kinyilvánítani, hogy ennek finanszírozásában nem hajlandók részt venni (nem beszélve a távozó vagy eleve ide sem jövő vállalatokról). Akik pedig itt maradnak, és megelégednek vele, saját dédunokáik jövőjét is megeszik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2014. október 28. 17:32
Az ellátáshoz szükséges munkát a munkaképes lakosság 10-15 %-a végzi - minimálbérhez közeli bérért. Vegyük hozzá még az irányításhoz, szolgáltatásokhoz szükséges 5-10 %-ot. Ez a munkaképes lakosság max. 25 %-a. A többi ingyen szedi a pénzt. Az ú.n. rászorultak jóval kevesebbet, mint a megmardó 75-80 %, akik teljesítmény nélkül kapnak formális munkáért magas fizetést.
puszika
2014. október 28. 16:44
És szerinted ez a kapitalizmus amit leírtál ? Jobb szavam nincs! Hülye vagy te Posony fiam!!
H. Endre
2014. október 28. 16:44
„a szociálpolitikában a rászorultsági elv következetes érvényesítése” Ez volt a cigányszaporítás SZDSZ-es receptje. Ez már korábban sem működött, mert az aki pénzt kap a rászorultsága miatt, annak nem érdeke változtatni az életén, hiszen ha kikecmereg a rászorult helyzetéből, akkor elveszíti a támogatást.
luga
2014. október 28. 16:32
Igen, csak a nyereség bezsebelésében vesznek részt, a kötelezettségek vállalásából nem. Vegyen fel az állam hiteleket a kiadások fedezésére, és azonnal meg lesztek elégedve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!