Orbánnak nincs joga rendezvényeket betiltani

2014. október 02. 13:13

Orbán Viktor utasítást adott Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy tiltsa be a National Policy Institute Budapestre tervezett fajvédő konferenciáját.

2014. október 02. 13:13
Nemetsek Tibor, Kalocsai Kinga
Kettős Mérce

Rengeteg mód lett volna a betiltáson kívül, arra hogy az ország megmutassa azt, hogy nem kér ebből. Orbán Viktor mégis egy olyan eszközhöz folyamadott, amihez nincs joga. De emlékezzünk vissza, hogy hányszor hibázott a Belügyminisztérium és az országos rendőrkapitányság, amikor cselekedni kellett volna, miközben meg is lett volna hozzá a megfelelő jogi eszközük.

Ott volt például 2012. augusztusában a Ferenczi Gábor, jobbikos parlamenti képviselő által szervezett felvonulás Devecser utcáin, ahol már a Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt beszéde is alkalmas lett volna a rendezvény feloszlatására, gyűlöletkeltő és uszító hatása miatt. De ha ez még nem lett volna elegendő, akkor a felvonulás résztvevői még köveket, betondarabokat is dobáltak azokba a házakba, kertekbe, ahol cigány családok éltek. A rendőrség mégsem tett semmit, és egyelőre nem is lett következménye sem a karhatalmi mulasztásnak, sem a bűncselekménynek. De hasonló volt a helyzet egy évvel korábban, amikor szintén Tyirityán Zsolttól hangzott el, szintén mindenféle következmény nélkül a Magyar Szigeten olyan mondat, hogy „el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”: itt az ügyészség nagyjából azért szűntette meg a nyomozást, mert nem volt a kezében fegyver éppen senkinek.

Visszatérve Orbán Viktorra, azért rémisztő, hogy a miniszterelnök önkényesen, vélt tartalmakra hivatkozva tilt be rendezvényt, mert nem tudhatjuk, hogy ezt az eszközt ki ellen, kivel kapcsolatban fogja legközelebb használni. Mi történik akkor, ha legközelebb, mondjuk, egy diákok által szervezett vonulást fog veszélyesnek ítélni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. október 02. 23:07
Orbán nem megtiltotta hanem felkérte Pintér Sándort, hogy minden törvényes eszközzel akadályozza meg a fajvédő Khonferencfia megtartását mivel a Khonferencfia volt így úgy is felfoghatjuk mint abortusz, küret, magzatelhajtás.
várúr
2014. október 02. 23:04
Kis hülyéim... A diákokat akkor se bántották, amikor felmásztak az elnöki palota erkélyére. Én azt a pár pofátlant lerugdaltam volna, plusz pár százezres bünti. Provokatív konferenciájukat vigyék a hangoskodók, ahová akarják. veletek együtt.
kitiltott
2014. október 02. 19:37
na ez az igazi kettős Mérce.. Bezzeg ha nem tiltja be most itt fasistáznátok balfaxok
Ángyán Páván
2014. október 02. 16:33
"Ámán, aki bölcsességével kitűnik köztük, s aki rendíthetetlen odaadásról és megingathatatlan hűségről tett bizonyságot és Eszt 3.d a második helyet foglalja el a birodalomban, tudtomra adta, hogy a föld minden törzse között szétszórtan él egy izgága nép, amely törvényeivel minden néppel ellentétben áll, állandóan megveti a király rendeleteit, s így akadályozza, hogy mindenki megelégedésére kormányozzuk a birodalmat. Eszt 3.e Megtudtuk, hogy ez a nép - a népek közül egymaga - minden emberrel szemben ellenséges magatartást tanúsít, törvényeinktől idegen életmódot követ, és szándékainkkal szembeszegülve alávaló tetteket visz végbe, és veszélyezteti a birodalom nyugalmát." Minden nap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!