Tedd magad szabaddá!

2014. október 14. 14:26

Nem új pártot, nem új mozgalmat és nem új szervezetet akarunk életre hívni, hanem az egymással bánás, a közös gondolkodás, a közélet és a politizálás új, elfogadó és befogadó terét akarjuk magunkból megalkotni.

2014. október 14. 14:26
Humán Platform
Facebook

Kik vagyunk?

Olyan emberek vagyunk, akiket a képeken látsz.

Állampolgárok tele kételyekkel, vágyakkal és igényekkel: tele szorongásokkal, de tele bátorsággal, szolidaritással és szabadságvággyal. A demonstráció megszervezéséhez a Humán Platform és számos más civil szervezet, műhely, blog, közösségi hely segítségét és támogatását kértük. Nem új pártot, nem új mozgalmat és nem új szervezetet akarunk életre hívni, hanem az egymással bánás, a közös gondolkodás, a közélet és a politizálás új, elfogadó és befogadó terét akarjuk magunkból megalkotni.

Részletek hamarosan.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2014. október 16. 00:35
A senki egyik őse Dosztojevszkijnél a nagyváros homályában élő lény, a csatornalakó, a hitványságnak ez a szennyes aszkétája, az elaljasodásnak ez a sötét szentje, aki eszeveszetten marja szét önmagában mindazt, ami még emberi lehet, viszont a megdühödött hitványság nála még dicsőség, a későbbiekkel ellentétben, akiknél a bemocskolódás magától értetődő konvenció, és elfogadott hétköznapi életrend, mint a reggeli fürdő és a vasalt ing. A csatornalakó a modern európai ember legfontosabb fogalmának, a realitásnak megfogalmazója. A realitás a létkorrupció által teremtett jelenségek gyűjtőfogalma, mondjuk, a realitás a moslék, amelyben élünk. A csatornalakó számára azonban ez még diadalmas fölfedezés, és kétségbeesetten vigyorog önmagán, amikor obszcén egzisztenciájával henceg és mindenkit leköp, aki olyan bárgyú, hogy ezt nem hajlandó belátni. A totális árulásra akkor még senki sem mert gondolni. A csatornalakó sem mert hinni abban, hogy a senkivé degradált ember démoni voltát olyan hamar elveszti, és nemcsak közönségessé lesz, hanem kötelezővé, sőt normálissá. Ma minden bizonnyal szégyentől égő arccal venné tudomásul, hogy a rendkívüliség pozícióját elvesztette, mert nagy látomása, a nullpontra redukált lény, általánossá lett. Nem volt elég megalázhatatlan. Nem volt elég senki. Büszke volt arra, hogy nyelvét öltögeti. Ma ilyesmi már nincs. Nincs többé botrány. Nincs önérzet. Csak hazárd van, és mindenki elfújható. A senki másik őse az agitátor. Mert az agitátor nem valamely világnézeti programot hirdet, hanem mindennemű programtól függetlenül az embert nyugtalanítja és feldúlja és izgat, jobban mondva meztelen izgalmat ébreszt, és az embert cél és értelem nélkül fellázítja. Az agitátor nem tételeket és gondolatokat közöl, hanem az embert biztonságától, sőt egyensúlyától, sőt békéjétől fosztja meg. A tétel csak ürügy. Mindegy, hogy az ember miért lázad, csak lázadjon. Az agitátor azt, amit mond, nem hiszi el, és ami még sajátságosabb, nem is azért mondja, hogy elhiggyék, de nem is hazudik, és nem vezet félre, és senkit sem akar becsapni, hanem dühöt ébreszt, és irigységet és bosszút és vérontást. Miért? Azért, amit mond, biztosan nem. A nyugtalanságért, az izgalomért, a pucér lázadásért, hogy rendetlenség legyen, és felfordulás, de aztán még az se, izgalom se, ne legyen semmi. A senki egyébként mint tömeges létmegoldási kísérlet a szociális éhségből keletkezett. A senki megvalósításának feltétele, hogy az ember szubsztanciájáról önkéntesen lemondjon. A fokozatok a következők: polgári középszerűség (tehetségbálvány, zseni), – akárki, – mindegy, hogy ki, – linkség, – szubsztanciátlanság, – senki. -Hamvas Béla-
kitiltott
2014. október 15. 10:20
Csajok ha sokat ugráltok mehettek a "szentföldre" vagy Norvégiába sorkatonának..
kitiltott
2014. október 15. 10:19
nem válaszolt senki a kérdésemre felteszem megint : most kaptatok egy nagy pofont a választásokon ahol nektek is volt esélyetek nyerni. nem volt elég? sőt összesen 3 nagyon nagy pofont.. mit akartok még?
polnemkor
2014. október 14. 18:26
Érdekes társaság lesz ott: "Arpad Madarasz Mi, a Felvidékröl is ott leszünk kb. 3000--en. Mi, azok,akik már átéltük 1956 november 23-a ellenforradalmát.Mi tudjuk,hogy mi lett volna a következménye annak,hogy ha a Szovjet csapatok át nem lépik a Magyar határt? Polgárháború a javából !!! Akkor pedig ma már a Magyar hon nem létezik,mert le lett volna radirozva a Föld térképéröl."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!