Kegyelem

2014. október 16. 13:14

A kegyelmi pillanat után bő három kegyelmi esztendő áll a kabinet előtt: 2018 tavaszáig nem tartanak általános választást hazánkban.

2014. október 16. 13:14
Hancz Gábor
Kisalföld

A kegyelmi pillanat után bő három kegyelmi esztendő áll a kabinet előtt: 2018 tavaszáig nem tartanak általános választást hazánkban. Márpedig a Fidesz, amikor eddig megkapta a lehetőséget az ország irányítására, a ciklus elejére igyekezett sűríteni azokat az intézkedéseket, amelyekről azt gondolhatta, hogy megosztják a társadalmat, hiszen ekkor az esetleges népszerűségvesztési tendencia megfordítására még van elegendő idő. Tizenhat évvel ezelőtt például azonnal megszüntette a társadalombiztosítási önkormányzatokat, bevezette a családi adókedvezményt – amit akkor is amiatt bíráltak, hogy a tehetőseknek kedvez –, megkezdte a felsőoktatási integrációk előkészítését. A 2010-ben megalakult második Orbán-kormány és a parlament 2011 tavaszára már túl volt többek között a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosításán, az Alkotmánybíróság hatáskörének csökkentésén, az adórendszer átszabásán, a médiatörvény elfogadásán.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. október 16. 22:01
Neked is megadatott az a kegyelmi pillanat, hogy bő nyállal bevegyed!
Apáczai
2014. október 16. 13:57
"... túl volt többek között a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosításán..." Fogalma sincsen szegénykének arról, hogy mit jelent az államosítás. Csak visszabüffenti a liberális mantrát. A manyup minden befizetővel, az utolsó fillérig köteles volt elszámolni. Kivétel nélkül. Hacsak a szerencsétlen önmaga nem döntött úgy, hogy marad a manyupban. Akik nem maradtak, azok kamtostól kapták meg a pénzüket. Sőt, annál lényegesen többet. Ha az adott pénztár jól gazdálkodott, akkor többet, mint amit az ügyfél befizetett, és amit az állam hozzátett, tehát az ügyfél jól járt. Ha a pénztár rosszul gazdálkodott, akkor kevesebbet, tehát az ügyfél így is jól járt, mert nem folytathatták a befizetéseinek a lenyúlását. Ez már csak ilyen "államosítás" volt. Ellentétben a szocialista, a Rákosi féle "davaj" államosítással.
Apáczai
2014. október 16. 13:51
Egy olyan intézkedést sem tudok megemlíteni, ami nem élvezte volna a társadalom előzetes, vagy az értetlenkedők utólagos támogatását. Talán eddig az volt komolyabb hiba, hogy az egészségügyi béremeléseknél csak az orvosokra gondoltak, mellőzték a szakszemélyzet, a rászorultak többségét. Az eü-i intézményekben a dolgozóknak még a 30%-át sem éri el az orvosok aránya. De ugyanez a helyzet az óvodák, iskolák esetében is. A kisegítő állomány mindenhol kimaradt, amit semmi nem indokol. Hovatovább nem lehet megfelelő minőségű munkavállalót találni ápolói vagy gyermekfelügyelői, dajkai munkára. Olyan alacsonyan tartják a béreket. Tessék rájuk is gondolni! Arányosan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!