Kormánypárti vigéckedés

2014. október 07. 07:36

Hogy Esztergom működésképtelenné tétele Orbán Viktor parancsára történt, ezt nemcsak az a feltételezés támasztja alá, hogy ebben az országban nincs olyan lényeges döntés, amit ne ő hozna meg, hanem Meggyes Tamás története is.

2014. október 07. 07:36
Andor Mihály
Galamus

„A sajátomon kívül két városról, Esztergomról és Budaörsről tudok többet, mint az ország többi településéről. Esztergomról a sajtóból, Budaörsről saját tapasztalataim alapján. Ezért aztán elképedve olvastam a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeivel készült interjúkat a kormány újságnak nevezett propagandakiadványában. (...)

(Hogy Esztergom működésképtelenné tétele Orbán Viktor parancsára történt, ezt nemcsak az a feltételezés támasztja alá, hogy ebben az országban nincs olyan lényeges döntés, amit ne ő hozna meg, hanem Meggyes Tamás története is. Amikor az egyre népszerűtlenebbé váló Meggyes 2010-ben elvesztette a polgármester-választást, Orbán Viktornak még szüksége volt rá és csapatára. Ezért ­– minden magánéleti és közéleti botránya ellenére – megajándékozta egy országgyűlési képviselőséggel. Meggyes és az esztergomi Fidesz-frakció el is végezte a feladatot. Megbénította a város életét, és ezzel útjára bocsájtotta Orbán egész országnak szóló üzenetét: így jár az, aki szembeszegül vele, legyen akár egy egész város. Csakhogy a feladat elvégzése közben az egyszer használatos, eldobható esztergomi fideszes káderek egyre népszerűtlenebbé váltak, úgyhogy szabadulni kellett tőlük. Meggyes Tamás kiesett a pikszisből, és 2014-ben Orbán levette a képviselői listáról. Mellőzte a csapatát is: a mostani önkormányzati választásokon polgármesterjelöltje nem fideszes, hanem »kormányhű« civil, és a tíz választókerületből is hétben »fideszes civileket« indít, nem párttagokat. Erre a sértődött Meggyes Tamás elkezdett beszélni, és egy testületi ülésen kifecsegte, hogy ő és frakciója eddig mindent „felsőbb erők” utasítására tett.) (...)

Nehezebb helyzetben van Török István, a Fidesz budaörsi polgármesterjelöltje, mert kénytelen elismerni, hogy Wittinghoff Tamás 24 éves polgármestersége alatt »Budaörs komoly fejlődésen ment keresztül«. Jómagam, aki a szomszéd település lakójaként sokat járok Budaörsön és sok szolgáltatását veszem igénybe, csak meg tudom erősíteni ezt. A város jó példája annak, mi lehetett volna ebből az országból, ha a politikai vezetése nem korrupt. Budaörsön az tárul az ember szeme elé, hogyan fejlődik egy város, amelynek a polgármestere nem lop, és másokat sem hagy lopni. A városkép olyan, mintha Ausztriában járnánk, nem Magyarországon. Minden útja jó minőségben aszfaltozott, és nemcsak a főútvonalak, hanem a legkisebb mellékutcák is. Iskola, uszoda, sporttelep, fantasztikus játszóterek épültek. Kiváló egészségügyi szolgáltatást teremtettek és óramű pontossággal működő okmányirodát. (Soha nem fordult elő, hogy fölöslegesen mentem a megadott időpontra, mert nem működött a számítógépes rendszer. Amióta az állam átvette az okmányiroda működtetését, ez többször előfordult.) A jó fekvés és a kedvező körülmények hatására egy city stílusú, európai szintű üzleti negyed nőtt ki a földből, és egyre-másra települtek meg különböző cégek. A budaörsieknek nem nehéz helyben munkahelyet találni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2014. október 07. 12:28
"Orbán parancsára..." Komplett paranoiás elmebeteg vagy, baszki...
puszika
2014. október 07. 11:36
A kofa stílus nem egyenlő az értelemmel Andor Miska!!!!
Axxtro
2014. október 07. 10:51
Ezekben a balfék idiótákban az a legvisszataszítóbb, hogy mindig saját magukból indulnak ki, és ezzel a mocsokkal szennyezik egyfolytában a közéletet, rágalmazva a saját bolsevista eszmeiségükkel az ellenfelet. Baromi unalmas már. Elmehetnének már pihenni egy kicsit.
atila68
2014. október 07. 10:44
A szerzőnek van egy feltételezése, amit egy másik feltételezés támaszt alá. Mindezt úgy, hogy olvasott róla az újságban. Ezt alátámasztja továbbá, hogy Esztergom bukott vezetője semmilyen posztot nem birtokol lassan egy esztendeje. Hát Mihály, ezt túltoltad rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!