Szigetvári: Kulcsfontosságú az önkormányzati átláthatóság

2014. szeptember 26. 19:12

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja számára kulcsfontosságú kérdés az önkormányzati átláthatóság – jelentette ki a párt ügyvezető társelnöke pénteken Debrecenben. Az Együtt helyi képviselői ennek megfelelő nyilatkozatot is aláírtak a város főterén.

2014. szeptember 26. 19:12

Szigetvári Viktor a város főterén, pártja helyi önkormányzati képviselőjelöltjeivel tartott sajtótájékoztatóján fontosnak nevezte a korrupció elleni küzdelmet, hogy az adófizetők pénze ne „a Fidesz oligarcháihoz, barátaihoz vagy az oligarchák ellenoligarcháihoz” vándoroljon. Szigetvári Viktort utalt arra, hogy másfél éves pártjuk az ország kétharmadában állított megyei listát, minden megyei jogú városban indítanak képviselőjelölteket, és számos városban polgármesterjelöltjük is van.

Pártjuk célja az önkormányzati korrupció visszaszorítása és az önkormányzatok működésének átláthatóbbá tétele, ennek érdekében javasolják, hogy az önkormányzat csak olyan céggel köthessen szerződést, amely legalább egy éve működik, s amelynek működő, a cég tulajdonosi hátterét pontosan bemutató honlapja van - mondta. Hozzátette: terveik szerint közbeszerzési portált hoznak létre, ahol minden ajánlattételi felhívás, ajánlat és azok értékelése kereshető formában elérhető. A szerződések csak akkor léphetnek hatályba, ha előzetesen közzéteszik őket az interneten.

Az Együtt huszonnégy debreceni képviselőjelöltje a Kossuth-szobor előtt nyilatkozatot írt alá, amelyben kötelezettséget vállalnak arra: megválasztásuk esetén kiállnak az önkormányzat átlátható működése mellett.

Szegedi István, az Együtt debreceni képviselőjelöltje szerint az interneten követhetővé kell tenni a közgyűlés üléseit, s vállalják, hogy a testületi ülések napirendi pontjait és az előterjesztéseket az önkormányzat honlapjára is felteszik ugyanakkor, amikor a képviselők megismerhetik. Azt, hogy az Együtt Debrecenben nem indít polgármesterjelöltet, Szigetvári Viktor azzal indokolta: előbb szeretnék megújítani a helyi politizálást a városban, és a megújult ellenzékkel öt év múlva leváltják Debrecen polgármesterét.

Szegedi István, akit korábban a helyi ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként emlegettek, hozzáfűzte: előbb a pártszervezetet kell megújítani, hogy lássák a választók, van egy tiszta, balközép erő, amely képviselni tudja az érdekeiket. Személyes oka is van – tette hozzá –, hogy nem vállalta a polgármester-jelöltséget. Egyéni céljai ugyanis nem összeegyeztethetőek a városvezetői poszttal, ő továbbra is gyermekgyógyászként kíván dolgozni a debreceni klinikán.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. szeptember 27. 08:48
ezek most akkor kik, együtt pm, vagy együtt korszakváltók, vagy mi a fene remélem, holnap megint más nevük lesz, eddig se sikerült mindegyiket megjegyezni, gondolom, adózási oka van és 9sszefüggésben van a kisbőgővel meg az alapítványával is dicséretes, hogy már a következő 5 év utáni létre készülnek, csak éppen a közvéleménykutatások és a közhangulat fényében kicsit elhamarkodottnak tűnik a dolog, szerintem inkább munka után kéne nézni mélyen megértem a gyermekorvos urat, ő inkább marad a kaptafánál - csak azt nem értem, hogy keveredett akkor ezek közé
komondor
2014. szeptember 27. 08:39
Nem jó ha átlátható mert felbukkannak a fideszes csontvázak. Lásd:5.ker.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!