Lassan elolvad a baloldal

2014. szeptember 21. 00:24

A Kubatov-lista – amelyet ma már minden párt irigyel – nem teremtődik meg magától; igen, összeállításához sokat és sokaknak kell dolgozni. Ez a munka maradt el a baloldalon.

2014. szeptember 21. 00:24
Németh Péter
Németh Péter
Stop

„És íme, ma itt tartunk: szervezettségben, a vidéki településeken való jelenlétben közel tízszeres fölénnyel rendelkezik a Fidesz. Az a Fidesz, amelyet hajdanában még üzenetrögzítős pártnak hívtak, az a Fidesz, amely lényegében csak egy kis fővárosi csoporttal rendelkezett, de amely jól megtanulta a leckét: mi kell ahhoz, hogy a társadalom többségét megnyerje magának. Persze igaz: kell ehhez gátlástalanság, kell ehhez a mindent és mindenkit letarolni képes attitűd, kell ehhez a törvénytelenségek törvényessé avatása, de homokban dugnánk a fejünket, ha nem vennénk észre, hogy mindenek előtt komoly munka kell hozzá.

A Kubatov-lista - amelyet ma már minden párt irigyel - nem teremtődik meg magától; igen, összeállításához sokat és sokaknak kell dolgozni. Ez a munka maradt el a baloldalon. Egyszerűen azért, mert azt hitték, főként a '94-es választási eredmények alapján, hogy az ország népe őket akarja, nem kell érte tenni, a többség úgy is rájuk fog szavazni. 

Hát nem szavaz rájuk. És nem csak azért, mert eljátszották a »becsületüket«, mert rosszul kormányoztak, hanem ma már sokan azt sem tudják, hogy léteznek.

Időnként magamnak is felteszem a kérdést: léteznek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 22. 01:33
Miben jobb a Kubatov-lista, mint a szocik listája? Semmiben, mert nem a listán múlik. Amilyen teljesítményt nyújtottak az elmúlt 25 évben a szoclibek, azt is szépen megköszönhetik a – túlnyomó részben még baráti irányítású – médiának, hogy egyáltalán sikerült a parlamentben maradniuk.
antioxi
2014. szeptember 21. 19:45
Németh! A "baloldal" él, a neve: Fidesz-Kdnp.
imres
2014. szeptember 21. 17:10
Kezdjük a Kubatov listával, hiszen ez a rövidebb történet. Van egy komoly félreértés a lista körül, amit a baloldal terjeszt. Attól függően értelmezi a listát, ahogy az érdekei szerint jobb. Rugalmasan. A dialektikus materializmus elvei szerint. Most Németh elvtárs úgy értelmezi, hogy az a Fidesz szimpatizánsokról vezetett lista. De az eredeti Kubatov lista nem úgy került be a köztudatba. A történet, amit meséltek az volt, hogy a Fidesz nyilvántartja a baloldali szimpatizánsokat. Mert ezzel a történettel a rettegés fokát is emelni lehetett a baloldali támogatói között. Ezt Németh Péter is számtalanszor eljátszotta. :) Folytatás a baloldal nyomorúságának okairól kicsit később. :)
hátakkor
2014. szeptember 21. 15:53
Lassan Németh Petya a műsorszámaival is megy a levesbe..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!