Élt 15 évet

2014. szeptember 29. 18:25

Az SDKÚ élt 15 évet, s ebből legalább nyolc év – másokkal összehasonlítva – jó kormányzás fűződik a nevéhez. Vannak pártok, amelyekhez még ennyi sem.

2014. szeptember 29. 18:25
Lovász Attila
Új Szó

„Az SDKÚ fontos szereplője volt a hazai politikai palettának. Helyette más egyelőre nincs, a Nova nem olyan lesz, a Sieť nem olyan lesz, a kereszténydemokraták is furcsán viselkednek, keresztény és demokrata politikai erő valahogy nincs. Csak hiány van. Frešo ebből a pártból már nem csinál komoly tényezőt. Volt rá lehetősége.

Egy választási kudarc nem a világvége. Volt lehetősége urbánus pártot formálni. Formálhatott volna akár regionális pártot is. Akár elitpártot. Mindegy. Valamilyet. Olyat, aminek szerepe lenne a politikai palettán, s amelyik nyomot is képes hagyni. Nem tette. Párttársai egy része elment, a többiek pedig reménykedtek. Szombatig. (...)

De abban a formában, ahogyan a legutóbbi hetekben működött, tulajdonképpen nem is kár érte. Az SDKÚ élt 15 évet, s ebből legalább nyolc év – másokkal összehasonlítva – jó kormányzás fűződik a nevéhez. Vannak pártok, amelyekhez még ennyi sem. De ki a fenére fog most már szavazni a középosztály?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2014. szeptember 29. 20:26
Megkérdezhettél volna néhány szlovákot, hogy mi a véleménye z SDKÚ-ról, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Az SDKÚ a szlovák SSDSS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!