Magyarország, a kísérleti terület

2014. szeptember 18. 16:55

Most majd újra gondoskodik rólunk az állam, és megmondja, mit kell tennünk, hogyan éljünk.

2014. szeptember 18. 16:55
Hornyák József
VG

„Orbán Viktor azt mondja, hogy továbbra is demokráciában gondolkodik. A baj csak az, hogy a hanyatló Nyugaton nem nagyon tudják a liberális jelző nélkül értelmezni a demokráciát. Orbán szavai ezért nagy nyilvánosságot kaptak a legnagyobb nemzetközi lapokban, ami korántsem javíthatta Magyarország megítélését.

Az állam szerepének újragondolása Magyarországon nem hozott népszerűségvesztést a kormánynak. Igaz, ehhez kellett a rezsiszámlák megvágása, a pénzügyi rezsicsökkentés, a devizahitelesek folyamatos megmentése, a sikertelenségekért pedig a bűnbakkeresés. Meg az, hogy az emberek leginkább a kedvező hírekről értesüljenek. Most pedig a műsordíjak megfékezésével védi meg a családokat a kormány a magasabb terhektől, a mentőakció pedig bizonyára akkor lenne sikeres, ha az RTL-t sem közölne rossz híreket.

De ne bánkódjunk: most majd újra gondoskodik rólunk az állam, és megmondja, mit kell tennünk, hogyan éljünk. Nem kell tovább imádnunk a hanyatló Nyugatot, mert a gyerekeknek már az iskolában megtanítják, hogy újra keleti szél fúj. Nem kell kizárólag a legnagyobb magyar költők műveit tanítani, ha az ellentmondásos megítélésű Wass Albertét is lehet. Nem kell többé a sokszínű kultúra, ha a nemzeti, keresztény, konzervatív színház előadásainak is van közönsége. Nem kellenek többé az idegen érdekeket szolgáló civil szervezetek, mert új állam épül. Nem kellenek a trafikosok, inkább azok kapjanak dohányboltot, akik sosem foglalkoztak ezzel. De azoknak sem kell aggódni, akik trafik vagy föld nélkül maradtak, mert talán hamarosan pályázhatnak italboltra, és ha ez sem jön össze, akkor kapnak közmunkát. Nem kell tovább rajongani a Nyugatért. És egyébként is, legyőztük a kapitalizmus teremtményeit, a multikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. szeptember 18. 20:30
Hornyák és társai klinikusok egybe hangzó diagnózisa szerint "szélkakas szinróma"-ban szenvednek.Ez a betegség egyes firkásztipusoknál gyógyíthatatlan.Míg keletről fújt a szél abba az irányba,most hogy immáron 25 éve nyugatról fúj,arra kukorékolnak. És meg vannak sértődve ,ha felróják nékik!!!!
kitiltott
2014. szeptember 18. 18:06
szerinted tényleg az a jó ha szétszopatnak a nem állami gátlástalan kizsákmányolok..a piacra hivatkozva háromszoros áron? vagy az ha az állam nem hagyja ha hogy valamiért többet fizess mint amennyit muszáj?
balbako_
2014. szeptember 18. 18:02
Magyarországon nem hozott népszerűségvesztést a kormánynak. Legalábbis azok körében akik az elmondott sőt a gyengébbek kedvéért leírt szöveget értelmezni tudják. A többi meg vagdossa magát a földhöz, de ez is demokratikus alapjog, a hülyeség joga.
Fahrenheit 451
2014. szeptember 18. 17:55
embereken lehet kísérletezni a NER-rel? hát állatokon mégsem lehet kipróbálni.. http://coub.com/view/3bzqf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!