Amikor az NGM is beszáll a Klik vs. iskola harcba

2014. szeptember 23. 12:13

Miközben a sajtó a Klik kontra iskolai autonómiaharcoktól hangos, hamarosan új szereplő lép a ringbe: az NGM!

2014. szeptember 23. 12:13
Hegedűs Zsuzsa
Válasz.hu

Az intézményi autonómia kontra Klik mindenhatósága miatt kialakult vita mellett azonban új típusú front körvonalazódik. Jó példa erre egy esztergomi szakközépiskola esete, ahol új igazgatót nevezett ki a Klik szeptembertől a jól bevált régi helyett. Igen ám, de elnézték. A régi vezető mandátuma ugyanis csak januárban jár le. A helyzet megoldására kényszerintézkedést hoztak: marad januárig a régi vezető, de már ott van az új is.

A tantestület – ha épp humoránál van – csak mosolyog. A régi igazgató kijelenti: ha értekezlet van, nem rövidítjük az órákat, mindenki bent marad munka után. Az új rögtön utána: értekezlet esetén rövidített órákat tartunk.

S hol az új front? Januártól a szakiskolák és a szakközépiskolák fenntartásáért, illetve szakmai irányításáért a Nemzetgazdasági Minisztérium új, most alakuló háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal felel majd, amely lehet, hogy 500 iskolát vesz át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól.

Könnyen előfordulhat tehát, hogy Esztergomban egy nevető harmadik igazgató aratja majd le végül a babérokat januártól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. szeptember 23. 16:46
Itt nem látom az autonómia-pártiakat mint harcfeleket - ezzel szemben a Válasz.hu (keverő-kavaró) félként száll be... AZ NGM alá fog tartozni mintegy 500 szakiskola és szakközépiskola. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!