Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Zoltai Gusztáv és az alaptörvény

2014. szeptember 15. 08:38

Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen. Interjú.

2014. szeptember 15. 08:38
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Magyar Nemzet

– Miként illeszthető a Fidesz kommunista múlthoz való viszonyulásába Zoltai Gusztáv miniszteri főtanácsadói kinevezése?

– Szerintem sehogy. Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen.

– Ön szerint véglegesen és megnyugtatóan le lehet zárni a holokauszt gyermek áldozatait bemutató Sorsok Háza körül zajló, meglehetősen szerteágazó politikai vitákat, vagy azok a milliárdos állami beruházással felépülő intézmény megnyitása után is folytatódnak?

– Nagyon jó lenne, ha le lehetne zárni. Schmidt Mária eddig is többször tárgyalt a magyar és a nemzetközi zsidóság képviselőivel, és bízzunk benne, hogy a történelmi tragédiának emléket állító múzeum létrehozatala kapcsán nem kell éveken át a Terror Háza megnyitása után megtapasztalthoz hasonló méltatlan vitákat folytatni. Ez a tárgyaló felek – elsősorban éppen az áldozatok emlékével szembeni – közös felelőssége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. szeptember 16. 11:43
"Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése ... az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen." Jaj, Gulyás ne gyere ezzel. Hogy III/3-as külügyminisztere van (volt) az országnak, hogy most III/2-es államtitkára van a kormánynak, hogy a Kádár-rendszer alatt vezető beosztású (természetesen MSZMP-tag) rendőr a mostani belügyminiszter, ez nem összeegyeztethetetlen az alaptörvény értékrendjével. Kerényi Imre, Fekete György nem Lázárnak, hanem Szentséges Orbán Viktornak a megbízottjai, ők is kiszolgálták szépen a Kádár-rendszert. Ellenük mikor szólaltál fel?
Tulipánfa
2014. szeptember 16. 00:40
"az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen." valamint az övével. Én ugyan elítélem a a gazember Lázár "szenzációs" taktikai húzását, de nagyon remélem a FIDESZ alaptörvénye nem lesz hosszú életű, és Gulyás is hamarosan ügyvédként fogja folytatni, nem pedig alkotmánybíróként.
citizen queen
2014. szeptember 15. 15:23
Orion, Medve, Dodó - csatlakozom hozzátok, ez a lépés nálam is kiverte a biztosítékot. Gulyás Gergelyt mindig is egy szimpatikus fiatal politikusnak tartottam a Fideszen belül.
DFK
2014. szeptember 15. 15:11
Mondjuk én is rendesen kiakadtam ZG kinevezésén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!