Falus után Bokros; jobb, de minek

2014. szeptember 29. 10:27

Tényleg, minek nyílt diktatúrát bevezetni egy olyan országban, ahol az ellenzék annyira retardált, hogy kivétel nélkül, valamennyi megmozdulásával a kormányon lévők kormányon maradását segíti elő?

2014. szeptember 29. 10:27
Gomperz Tamás
hvg.hu

Tényleg, minek nyílt diktatúrát bevezetni egy olyan országban, ahol az ellenzék annyira retardált, hogy kivétel nélkül, valamennyi megmozdulásával a kormányon lévők kormányon maradását segíti elő? Ez az igazán nyerő kombináció: a totális hatalom minden lehetősége a demokrácia némi optikai előnyével párosítva. Ha nem lenne ez az ellenzék, ki kellene őket találni. Persze, nehéz ilyenkor nem arra gondolni, hogy pontosan így történt, ők valóban ki vannak találva, mert önszántából ritkán akar valaki piros masni lenni egy nagy rakás illiberalizmuson, pláne visszatérő jelleggel.

Reménytelen helyzetekben az emberek reménytelenül hülyén tudnak viselkedni, ebben nincs semmi különös. Ezért természetesen nem a ma visszalépését bejelentő Falus Ferenc a felelős a színre vitt bohózatért, hanem azok az ellenzéki tényezők, amelyek alkalmasnak találták őt a szerepre (netán arra is, hogy a fővárost vezesse, de ekkora cinizmust nem feltételezünk még róluk sem), aztán magára hagyták, majd elküldték amikor kínossá vált. Itt mindenképpen emlékezzünk meg kegyelettel az Együtt nevű, leendő néhai pártról, amelyik előbb nagy nehezen kiharcolta a főpolgármester jelölés jogát, hogy ennek örömére egy tipikus szoci kádert nevezzen meg, miközben magát két éve a szociktól akarja megkülönböztetni. Utóbbiak ráadásul megsértődtek, és onnantól tojnak az egészre. A DK meg a DK.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Bolsevista Comité
2014. szeptember 29. 18:23
Vicces, amikor diktatúráról sopánkodnak és a sajtószabadság hiányát emlegetik a legálisan kiadott lapokban. És ezek a lapok holnap is megjelennek és az újságírót sem viszi el ismeretlen helyre a lefüggönyzött nagy fekete autó. Ha valaki a Marsól érkezne a Földre nulla történelmi ismerettel és egyetlen tájékozódási pontként megkapná a Szabad Nép / Népszabadság összes évfolyamait, azt hihetné, hogy itt 1952-ben általános szabadság, fejlődés és boldogság uralkodott, politikusainkat mindenki szerette és tisztelte, ők az ország érdekében csupa hibátlan döntést hoztak (aki pedig nem, az nyilvánosan megbánta és kérte kivégzését); ezzel szemben ma sötét diktatúra van, a hatalom urai saját nemzetük ellenségei, természetesen csalnak-lopnak-hazudnak és mindenki éhezik.
Papuska
2014. szeptember 29. 18:21
Ezt az "illiberalizmust" a nevén lehetne nevezni, régi európai hagyományai vannak, és normális nevén kereszténydemokráciának hívják. Ez is olyan, mint mikor a szülő szörnyülködik, hopgy otitisze van a gyereknek, micsoda szörnyű betegség! Azután mikor megtudja, hogy az középfülgyulladás, akkor azt mondja: ja, csak az, akkor nincs is akkora baj!
várúr
2014. szeptember 29. 18:11
Tényleg, minek Gomperz nevű egysejtűt közölni? Nélküle is taknyos a ballib, mint egy országos influenzajárvány.
august
2014. szeptember 29. 16:23
Tényleg, minek nyílt diktatúrát bevezetni egy olyan országban, ahol az ellenzék annyira retardált, hogy kivétel nélkül, valamennyi megmozdulásával a kormányon lévők kormányon maradását segíti elő? --------- :)))))))) Milyen szar lehet a kedves médiamunkásoknak megélni, hogy hova jutott az a szekér, amelyiket eddig teljes erővel toltak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!