Mi a baj(ner) a magyar focistákkal?

2014. szeptember 22. 16:31

Klasszikus példája annak a mentalitásnak, ami sajnos eluralta a magyar focit. Kis szerencse, kis tehetség, kurva nagy arc, zselézett oldalt felnyírt haj, sportkocsi és celeb barátnő.

2014. szeptember 22. 16:31
Edward Blake
Spiler.info

„Bajner ugyanis pontosan az a mentalitású focista, akire semmi szüksége a hazai labdarúgásnak. Klasszikus példája annak a mentalitásnak, ami sajnos eluralta a magyar focit. Kis szerencse, kis tehetség, kurva nagy arc, zselézett oldalt felnyírt haj, sportkocsi és celeb barátnő. Azon túl, hogy minden normális emberben iszonyú visszatetszést kelt egy ilyen alak, milyen hatással van a gyerekekre? Mert ezek a Bajnerok mutatják a lehető legrosszabb példát az ifjoncoknak. Ugyanis azt üzenik nekik, hogy teljesítmény nélkül is lehet belőlük valaki. Elég egy kis tehetség és már a tiéd a világ. Pedig a tehetség csak egy dolog, ami munka, szorgalom és kitartás nélkül semmit sem ér. Azt üzeni, hogy az a fontos, hogy »mennyire állat az autód és mekkora mellű a nőd«. Kiöli a gyerekekből a foci iránti tiszteletet, ráadásul azt is, hogy a cél nem a pénz, hanem a példaképpé válás.

Ezek mellett a legtragikusabb, hogy ezek az emberek milyen szinten nézik le szurkolókat. Végső soron azokat, akikből a látszatéletüket fenntartják. A múltkori északír-meccsen jött oda hozzám egy apuka kisgyerekkel, hogy ő a 80 ezres fizetéséből vette kettőjüknek a jegyeket és akkor ezek ezt úgy hálálják meg, hogy egy harmatgyenge csapatot sem tudnak megverni. Az alázat teljes hiánya.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2014. szeptember 23. 09:37
Nem leszek népszerű azzal, amit mondok: de ez a cikk annyira ostoba közhelyhalmaz, hogy nem tudok mellette elmenni szó nélkül. A cikkíró úgy viszonyul Bajnerhez, mintha tucatjával válogathatnánk a Bundesliga és PL sztár magyar focisták közül, miközben koránsem ez a helyzet. Ha Bajner japán lenne, valószínúleg több szurkolói klubja is lenne, akik akár hajnali háromkor felkelnének, hogy egy streamen megnézzék edzés közben, és nem a zselés haján, a kocsiján meg a barátnőjén elménckednének. Nyilván van Bajnerben valami tenyérbe mászó, de sok (jó) focistában (német, angol, holland, portugál...) van valami tenyérbe mászó. Ha Bajner eljutott a Durtmundig és az Ipswich-ig valamit tudnia kell. Lehet, hogy lesz belőle klasszis, lehet hogy nem. Szurkoljunk neki, hogy az legyen. Minden esetre barátkozzunk meg a gondolattal: ha a magyar foci kitermel nemzetözi klasszisokat, azoknak nagy valóüszínűséggel cukros háréja, gyors kocsija és szexis barátnője lesz. Na erről ennyit.
kuwiq
2014. szeptember 22. 22:03
Ki tudja, miért alakult így ,talán a mezei elvtárs kormányhoz kerülése okozta, de eccercsak vége lett a magyar focinak. AMikor a Nyilasit leküldte a mexikói géphez menő buszról. Amikor elengedték az összes valamire való játékost egyszerre külföldre játszani. Azóta egyre szánalmasabb geneárciók váltják egymást. A példakép szindróma totál elmúlt, ahogy a lelkesedés is. Anno a Pintér Sándor nem volt egy zseni, de ezt tudta magáról és félelmetes mennyiségű - és mellesleg sebességű - futással pótolta egyéb jiányosságait, mert játszani akart, része akart lenni a labdarúgásnak. Mezei futó bajnok is volt, mellesleg. Manapság már olyan sincs, vagy nem venni észre, mármint a mezei futást. Anno egy nb2-es nyitómeccsen, egy Eger - GAnz Mávagon még simán volt 15000 ember, és remekül szórakoztak, a színvonal fényévekkel magasabban volt, mint a mostani nb1-ben. Amikor a tényleg menők egytől egyig leléptek, akkor valami megszakadt. A vízilabdában 56 után volt egy olyan időszak, amikor a kiöregedő játékosokat direkte visszahívták és győzködték, ne hagyják abba, ne tűnjenek el a medencéből, mert megszakad a folytonosság, és a fiataloknak nem lesz kitől tanulni, Így lett háromszoros olimpiai bajnok pl a Kárpáti György, pedig már rég abba akarta hagyni. De a vízilabda mindig szerelem volt, megmaradt a hagyományok ápolása, míg a foci a nagyobb népszerűség és pénzek miatt az elvtársak játszótere is lett. Nem szívesen említem, de pl a Détári sokkal komolyabb karriert futhatott volna be (így is figyelemre méltó volt a játékospályafutása), ha a kedves após-menedzser nem adja el évente másik csapatba, hogy kaszáljon az átigazolási pénzeken. Szerintem anno a nagy kiengedési hullámot is az motiválta, hogy pár elvtárs igen komoly pénzeket bírt lenyúlni a Nyilasi, a Törőcsik, a Bálint, a Burcsa stb eladásakor, több generációra előre megkeresték a megélhetést ezzel a pár tranzakcióval.
Jancsipapa
2014. szeptember 22. 19:38
"- Ugyanis azt üzenik nekik, hogy teljesítmény nélkül is lehet belőlük valaki-"Csak ezzel az egy mondattal nem tudok egyet érteni . Ebből a Bajnerből -Bajnerekből -nem lett és nem is lesz semmi .Ahhoz a felsoroltak és persze a tetkó kevés .Legalább minimális intelligencia kellene
Pékovách Álmos
2014. szeptember 22. 17:03
A futballakadémiákban nem hajszobrászatot kéne tanítani, hanem labdarúgást. Mentalitás, igen ez hiányzik a magyar focistákból. Nagyon meg kéne erőltetnem az emlékezetemet, hogy az elmúlt 20-30 évből egyetemet végzett, ledoktorált focistát tudjak mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!