Civil szférák zenéje

2014. szeptember 15. 11:38

Azt a vitát most ne nyissuk meg, hogy a civileknek van-e joguk ellenőrizni a kormányt.

2014. szeptember 15. 11:38
Edward Blake
Spiler.info

„Szerintem azt a vitát most ne nyissuk meg, hogy a civileknek van-e joguk ellenőrizni a kormányt. Míg a civilek a kormány túlhatalma miatt kívánnak ellenőrzést gyakorolni, addig a kormány jogosan érvel amellett, hogy a kormány választott képviselőkből áll és demokratikus legitimációja van, a civilek pedig ilyennel nem rendelkeznek és gyakorlatilag nem elszámoltathatók. Sokatmondó, hogy a magukat a »civil szféraként« beállító, ily módon az összes többi civil szervezetet (pl. magyar horgászok) kirekesztő szervezetek összesen ezer embert sem tudtak utcára vinni az ügyük mellett. Talán ebből fakadóan is érzik úgy, hogy immunitást élveznek. Rajcsányi Gellért a mandineren ír arról, hogy bárki is nyeri meg ezt a konfliktust, a másik fél hatalmasat fog bukni. Ez nincs így. A kormány rég elérte célját.


A kormány célja ugyanis nem a civil szervezetek ellehetetlenítése. A kormány célja, hogy a politizáló civilek ne bújhassanak a civil szféra láthatatlanná tevő köpenye mögé, azaz elveszítsék sérthetetlenségüket és függetlenségük látszatát. Ebből a szempontból közelítve a leghatékonyabb eszköz a jobboldal számára a Civil Összefogás Fórum létrehozása volt. A mega civil szervezet létrehozásával több dolgot is elért a konzervatív oldal. Először is olyan civil szervezetet hozott létre, amely jelenleg a legerősebb és a legnagyobb Magyarországon. A CÖF a Békemenetek megszervezésével bizonyította, hogy képes óriási tömegrendezvények megszervezésére. Az ébredező ellenzéket komoly hidegzuhanyként érte a jobboldali civil szervezet, melynek megjelenésére teljesen rossz válaszokat adtak. Az ellenzék támadta a CÖF-öt, mellyel azt érte el, hogy gyakorlatilag legitimálta azt. A civil szervezetek ugyanakkor ezzel beléptek a politika világába.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. szeptember 15. 18:13
ez speciel marhára nem erről szól a kormányt mindenkinek joga van kérdezni, vegzálni, a költségvetés transzparensségét követelni, stb, ez nem a civilek kiváltsága, hanem általános állampolgári, választópolgári jog viszont minden szervezetre vonatkoznak gazdálkodási szabályok, amelyeket be kell tartani, ennek ellenőrzése meg az állam megfelelő szervezeteinek a dolga
GV0917
2014. szeptember 15. 16:55
Tik, tilk, tiltak..hukk takozunk! A Maris meg én vagy vagy unk a ci, ci civilek! Senki sem törődik velünk. Az adójából meg nem ad senki! Még az üres üvegeket is elviszik a"szelektívbe"Igen! Mi vagyunk a RÉDOSZ! Részeges Disznók Országos Szövetsége! A Norvég Alapból a srácoknak járt pia(sör), cigi, meg "fű"! Mi meg a Norvég halkonzervekből csak a szálkát kaptuk! Azt meglátták, de az övékben a gerendát sem! Pedig nekünk csak kannás bor kellene! Olcsóbbak vagyunk tőlük!Igazságot és piát a RÉDOSZ-nak!
gandras
2014. szeptember 15. 13:02
szerencsétlen komcsik vagytok. Úgy képzelitek, hogy az állam ellenőrzése csak hivatalosan, a közigazgatásba betagozódottan mehet? És hogy civil nem politizálhat? Akkor mi a bánatot csinál itt mindenki. És szerintetek ha az átlátszó pl. nem, akkor ki deríti ki, hogy mennyire túlárazottan vásárolgat a jegybank? És ha ne adja isten, egy rokonotokat embertelen módon gondozzák valahol, akkor ki fogja védeni, ha nem a tasz? A cöfről meg... hát cikkíró barátom, ha szerinted a hazának bármilyen tekintetben is hasznos szervezet, akkor gratulálok...
Zokni
2014. szeptember 15. 13:00
"...Ebből a szempontból közelítve a leghatékonyabb eszköz a jobboldal számára a Civil Összefogás Fórum létrehozása volt..." - írja. Azt, hogy ezt ilyen kedélyesen fogadja, nem igazán erősíti meg a mondandóját. Aki a civil kontrollal oly módon él vissza, hogy a KÖZÖSSÉG pénzéből - természetesen leplezett módon - direkt manipuláló álcivil szervezetet hoz létre, - ugye az országos gyalázkodó reklámkampányt nem lehet betudni az egyszerű átlag civilek politikai tevékenységének -, annak CSAK fals célja lehet a civil szféra megtámadásával. Aki meg ezt támogatja is a sántító eszmefuttatásaival, az végképp nem számít civilnek. Hanem hivatásosnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!