Kurultaj

2014. augusztus 01. 08:13

Én személy szerint azok közé tartozom, akik nem akarják pacifikálni, de még csak lecsendesíteni sem a nagy Törzsi Gyűlést (ezt jelenti ugyanis eredetileg a Kurultaj szó), hiszen miért is legyünk mindig mi azok, akik folyton kussolnak?

2014. augusztus 01. 08:13
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

Én személy szerint azok közé tartozom, akik nem akarják pacifikálni, de még csak lecsendesíteni sem a nagy Törzsi Gyűlést (ezt jelenti ugyanis eredetileg a Kurultaj szó), hiszen miért is legyünk mindig mi azok, akik folyton kussolnak, akiket kussoltatnak, meg a helyére parancsolnak, akár a kutyát. Nem is szeretem ebben az összefüggésben a hagyományőrzés szót, mert szeretném, ha a Kurultaj nem megőrzött, hanem megélt hagyomány lenne, és persze nem a soviniszta tudat, de nem is a kicsiség annyiszor hangoztatott szellemköre, mert azzal már torkig vagyunk.

A magyarok pszichéjében egyébként űr tátong. A vádaskodás szándéka nélkül írom, hogy továbbra is tartozik a tudomány ennek a népnek azzal, hogy megmutassa, honnan jött, honnan származik, miféle feladatokkal küldte a Földre a Teremtő. Valami titoknak kell lennie itt, mert nem véletlen, hogy a magyarságot történelme során számtalanszor el akarták szakítani a gyökereitől. Még azt a magyarságot is, vagyis a mait, sőt, még azt igazán, amely már alaposan elkeveredett más népekkel, de megdöbbentő módon így is továbbviszi az ősi üzenetet. Viszi még akkor is, ha nem tudja megfejteni, és itt az űr megint, és itt kellene jönnie újra a tudománynak, mert sokszor zavarodunk össze, s válunk bizonytalanná épp e megfejtés hiányában.

Egyelőre csak találgatunk, hogy mi lehet ez, de valami olyasminek kell lennie, ami nem illeszkedik sehogy sem e túlzottan is materiális és haszonelvű világ elemeihez. Ez egy magasabb rezgésszámú spiritualitás lenne, ahogy az ezoterikusok mondják? Ez is egy válasz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2014. augusztus 01. 23:13
Arma Gedeon! Lehet,hogy a "kiválasztott nép" riválisa vagyunk, Kazária óta és ezért próbálnak mindig keresztbe tenni nekünk?
csurcsányi
2014. augusztus 01. 23:06
Hunmohikán!a kurultaj az a íjfeszítő népek találkozója manapság,és az megjelent emberek jól érzik magukat és nagyon örülnek egymásnak.Ha már ez a nick neved lehetnél pozitívabb.
csurcsányi
2014. augusztus 01. 22:58
Hunmohikán! Már ATTILA idején is volt rendszeresen törzsi gyűlés,ezt nem a mongolok találták ki:
csurcsányi
2014. augusztus 01. 22:54
A Kurultaj-nak az a baja egyesek-kettesek szemében,hogy a "kazárok" nem klubtagok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!